Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

100 de specialisti din cadrul Directiei Copilului Maramures si-au dat demisia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Psihologi, kinetoterapeuti si asistenti sociali pleaca pe posturi similare in strainatate

[singlepic id=3669 w=320 h=240 float=]

Daca pana nu de mult era agitatie mare in ceea ce priveste restructurarea posturilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures acum apele s-au linistit. Nu pentru ca ar fi fost stabilita clar organigrama institutiei, ci pentru ca angajatii au inceput sa isi dea singuri demisia si nu mai asteapta sa vada ce se va intampla. In ultimele saptamani 100 de specialisti au decis sa ia calea strainatatii pentru a  lucra pe posturi similare dar pe bani mult mai multi. Pleaca psihologi, kinetoterapeuti si chiar asistenti sociali.

“Din nefericire, pleaca oameni competenti care au acumulat experienta de-a lungul anilor. Cei mai multi sunt asistenti sociali. Nu vom avea nici oameni si nici timpul necesar sa mai pregatim tineri absolventi ai unei facultati care sa lucreze in ritmul pe care il avem acum. Mai mult, cei care pleaca pun suflet in ceea ce fac. Nu ii putem opri avand in vedere ca salarizarea lasa mult de dorit comparat cu ofertele pe care le primesc din afara. Sunt specialisti care primesc doar 500 de lei pe luna. Este foarte putin in comparatie cu activitatea pe care o desfasoara. Deja si-au dat demisia 100 de persoane din cadrul Directiei”, a spus Nicolae Boitor, directorul executiv al DGASPC Maramures. Florin Hossu, lider de sindicat Cartel Alfa, spune ca se intampla la fel la toate institutiile. “Cei care sunt buni in domeniile lor nu mai stau pe ganduri. Sunt cautati in strainatate ca painea calda, asa ca nu mai pierd timpul sa vada ce se intampla in Romania. Ce se intampla la ora actuala in tara noastra este dezastruos si cu siguranta va dura foarte mult sa ne revenim”, a punctat Hossu. Conducerea DGASPC Maramures spera sa se gaseasca o solutie in scurt timp pentru a  nu fi prea tarziu, avand in vedere exodul pe care il aleg angajatii institutiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Malpraxis (I)

Asculta acest articol [slideshow id=3083] Suntem obisnuiti deja cu numeroase cuvinte si expresii straine intrebuintate tot mai mult dupa 1990.