Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alte doua dosare cu traficanti de droguri se judeca joi la Tribunalul Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Gheorghe Miries si Marius Stan au fost arestati preventiv in 6 mai 2010

[slideshow id=4823]

Daca stam sa socotim ce se intampla in ultima perioada in Maramures, putem spune ca traficul si consumul de droguri incepe sa devina domeniul in care se produc cele mai multe infractiunui. Pana nu demult noi eram recunoscuti pentru numarul mare de lovituri, batai si alte tipuri de agresiuni, morosanul fiind “iute la manie si degraba varsator de sange”. Iata ca lucrurile se schimba din mers, pana si domeniul infractional cunoscand transformari importante, in pas cu vremurile pe care le traim.

Joi, 21 octombrie a.c., pe rolul Tribunalului Maramures se va afla si Dosarul nr. 2922/100/2010 in care Gheorghe Miries, Vasile Miries si Marius Stan sunt judecati pentru trafic de droguri. Gheorghe si Marius au fost arestati preventiv  in ziua de 6 mai 2010, instanta considerand ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca in cursul lunii aprilie, inculpatul Gheorghe Miries a detinut si a pus in vanzare droguri de risc, prin intermediul lui Marius Stan. Astfel, acesta a vandut investigatorului sub acoperire diverse cantitati de rezina de cannabis. In 23 aprilie i-a vandut ofiterului 17,02 grame, iar la data de 29 aprilie 2010 i-a dat 19,06 grame rezina de cannabis. Apoi, in ziua de 5 mai i-a oferit acestuia cantitatea de circa 385 grame in schimbul sumei de 2.800 ruro. Aceasta suma urma sa fie remisa de Stan lui Miries imediat dupa perfectarea tranzactiei. Investigatiile efectuate au aratat ca in luna aprilie Vasile Miries a detinut la locuinta sa din municipiul Satu Mare 80 grame de hasis, drogul fiind descoperit in urma perchezitiei domiciliare, acesta fiind motivul principal pentru care a fost arestat preventiv. La finalizarea cercetarilor, procurorii i-au trimis in judecata pe cei trei in data de 25 mai. Pana in prezent au fost 7 termene de judecata, pe fond si intermediare, amanate sub diverite motive. Judecatorii au respins ca neintemeiate cererile de liberare provizorie sub control judiciar, sau de revocare a masurii de arest preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara, formulate de aparatorii celor trei.

Alti trei traficanti si un nou dosar penal

Un alt caz este cel continut in Dosarul nr. 2944/100/2010 in care inculpati sunt Nicolae Surduc, Daniel Cvasciuc si Calin Turda, acuzati de trafic de droguri. Primii doi au fost arestati preventiv in ziua de 31 martie 2010. In cazul lui Nicolae Surduc, instanta a retinut ca acesta, in perioada noiembrie 2009-martie 2010 a procurat si detinut la domiciliul sau din comuna Rona de Sus diferite cantitati de droguri de risc (cannabis) pe care le-a oferit spre vanzare mai multor persoane din Maramures sau pentru consum propriu. Exista dovezi ca a vandut in cinci cazuri cantitati diferite de cannabis (intre 4,1 si 7 grame). In data de 30 martie 2010 au vrut sa dea lovitura vietii intentionand sa vanda 2 kg cannabis ofiterului sub acoperire, aceasta cantitate fiind gasita in autoturismul sau si acasa la Daniel Cvasciuc. Acesta a fost arestat preventiv dupa ce instanta a retinut ca in luna martie a introdus in tara droguri aduse din Spania, pe care le-a detinut in satul Costiui, comuna Rona de Sus. De asemenea, Daniel a oferit spre vanzare mai multe cantitati de droguri persoanelor din anturajul sau. Cei trei inculpati au fost trimisi in judecata in data de 26 mai a.c. Au fost judecate 8 termene pe fond si intermediare, inculpatii fiind mentinuti in arest preventiv. Cele doua dosare au programat un nou termen pentru joi, 21 octombrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns