Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Botiş: Executivul va trebui să aplice legile privind TVA şi neimpozitarea pensiilor sub 2000 RON

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat miercuri că Executivul va trebui să pună în aplicare legile privind reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2000 RON, recunoscând că a votat şi el pentru aceste acte normative.

Întrebat cum de s-a ajuns la adoptarea, cu largul sprijin al PDL, al celor două legi care modifică parametrii macroeconomici, Botiş a răspuns: “ Conform principiului separaţiei puterilor în stat, consider că este atributul Parlamentului. A decis şi, în consecinţă, noi suntem Executivul şi va trebui să punem în aplicare legea aprobată în Parlament”, a explicat ministrul.

Întrebat dacă ministerul are bani pentru a implementa legea de neimpozitare a pensiilor mai mici de 2000 RON, Botiş a replicat: “Deci încă o dată, dacă îmi permiteţi. Legislativul s-a pronunţat. Executivul va trebui să pună în aplicare o lege. În acest caz, şi eu am votat”.

Deputaţii au adoptat marţi în plen un proiect de lege aparţinând PSD şi PNL şi care stabileşte reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, dar şi un proiect de lege care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei, în favoarea legilor votând inclusiv miniştrii Ioan Botiş şi Elena Udrea, relateaza Newsin.

Actul normativ adoptat marţi cu unanimitatea deputaţilor prezenţi – 290 voturi – vizează modificarea Codului fiscal şi prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca pare a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. În punctul de vedere transmis, Executivul a arătat că nu susţine această iniţiativă legislativă.  Printre cei care s-au arătat de acord cu legea se află şi ministrul Dezvoltării Elena Udrea, dar şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

O altă iniţiativă legislativă care a fost adoptată marţi, cu 286 voturi favorabile, două voturi “împotrivă” şi două abţineri, aparţine democrat-liberalului Mircia Giurgiu şi prevede modificarea Codului fiscal în vederea neimpozitării pensiilor sub 2000 lei.

Alături de aceeaşi miniştri care au votat pentru reducerea TVA, această lege a obţinut şi votul favorabil al ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns