Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La SPAS Baia Mare s-au depus 4.983 de cereri pentru ajutorul de incalzire

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dintre acestea, 40 de solicitari sunt din partea persoanelor nedeplasabile

[singlepic id=3518 w=320 h=240 float=]

Mare parte a persoanelor cu venituri mici si-au depus deja solicitari pentru a beneficia de ajutor de incalzire a locuintei. Insa, dupa cum sustin reprezentantii Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare, numarul cererilor sunt mult mai putine comparat cu anul trecut. Explicatia este simpla, pentru ca legea a fost modificata, iar ajutorul social nu se mai acorda in cazul in care solicitantul detine mai multe bunuri.

“Pana in prezent au fost depuse 4.983 de cereri, dintre care 4.400 de cereri din partea baimarenilor care isi incalzesc locuintele cu gaze, 433 din partea celor care utilizeaza lemne, iar 150 din partea baimarenilor care se mai incalzesc cu energie termica. Anul trecut pe vremea aceasta erau depuse dublul solicitarilor pe care le-am amintit in prezent”, a precizat Cornelia Rat, sef Serviciu Prestari Sociale din cadrul SPAS Baia Mare. Cea mai mare parte a solicitarilor pentru ajutorul de incalzire cu lemne sunt de la locuitorii din cartierele Ferneziu si Firiza. Dar mai sunt si persoane de la periferia muncipiului Baia Mare care se incalzesc cu lemne, in special cei din zona Craica.

Se fac verificari in teren

Angajatii din cadrul acestei institutii dau asigurari ca niciun baimarean care solicita ajutor de incalzire nu va reusi sa “fenteze” prevederile legale. Pentru ca deja se fac verificari in teren. “~n momentul in care am distribuit solicitarile pe baza de buletin, au fost persoane care ne-au sesizat faptul ca doresc sa duca astfel de solicitari si vecinilor sau cunoscutilor care sunt imobilizati la pat si nu au cine sa ii ajute. Am facut o lista cu aceste persoane si am mers personal sa le dam cererile tip. Cu acest prilej am si facut deja verificari in teren pentru a  vedea daca baimarenii respectivi indeplinesc conditiile impuse de lege. Din totalul celor 40 de solicitari am verificat 20 si continuam actiunea”, a precizat Cornelia Rat.

De precizat ca cererile se pot depune la sediul Serviciului de Asistenta Sociala de pe strada Dacia, Centrul Caspev, Biserica de lemn “Sf. Iosif Marturisitorul” de pe B-dul Republicii, Autoritatea Tutelara, Cresa nr. 2, situata in cartierul Vasile Alecsandri. Pentru a beneficia de acest ajutor suma maxima a veniturilor pe fiecare membru de familie nu trebuie sa depaseasca 615 lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns