Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mariana Omota si-a lansat volumul de versuri “Timpul trece”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeteana

[slideshow id=4868]

“Sa nu iti fie frica” este una dintre poeziile care se regasesc in ultimul volum de versuri “Timpul trece” semnat de Mariana Omota. Vineri, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”, mai exact in Salonul Artelor, a avut loc un eveniment special pentru Mariana care a recunoscut ca mereu sunt aproape de ea cei mai buni prieteni, dar si cunoscuti care o primesc asa cum este ea, “cu lacrimi, cu bucuriile din suflet”. ~n ciuda faptului ca este tintuita intr-un scaun rulant reuseste sa dea frau liber imaginatiei sa viseze, si mai ales sa isi astearna pe hartie toate trairile si sperantele pe care le are.

Printre cei care au venit sa o felicite pe Mariana Omota s-au numarat nu numai colegii de la Asociatia Esperando, ci si dr. Liviu Dragomir, sef Sectie Urologie, care zilele trecute a facut tot ce a fost posibil omeneste pentru a o mai tine pe Mariana printre noi, dar si Gheorghe Petreus din Botiza care, desi sta intr-un pat rulant si se deplaseaza foarte greu, a dorit sa o felicite pe colega lui, avand in vedere ca si el isi “omoara” timpul tot prin intermediul scrisului. Au mai fost prezenti voluntari de la Crucea Rosie filiala Maramures, si alti prieteni si apropiati. “Regasim in aceste versuri strigatul de durere pentru cee a ce nu poate sa faca, pentru aripile pe care nu le are pentru a zbura, pentru dansurile care ii lipsesc, uneori si pentru tristetea din jurul sau. De asemenea, pentru oamenii care sunt foarte buni dar uita acest lucru. Sper ca prin poeziile Marianei sa vedeti acest lucru si sa va aduceti aminte inca o data ca sunteti buni, iar partile acelea mai triste, mai cenusii din viata sunt trecatoare. Lucrurile mai importante sunt in inimile noastre, in mintea noastra si sunt mereu alaturi de noi. Din aceasta carte sigur va veti da seama de acest lucru”, a  spus Daniel Filipas, directorul Asociatiei Esperando Baia Mare, care de altfel a si contribuit la tehnoredactarea si tiparirea acestei lucrari.

Autoarea i-a multumit dr. Dragomir pentru ca nu a lasat-o sa mearga in lumea celor drepti inainte de vreme

Autoarea a multumit tuturor pentru increderea care o au in ea dar mai ales pentru ca o accepta asa cum este ea, cu bune si cu rele. “Va multumesc pentru tot ce ati facut si la prima lansare si la aceasta. Toata lumea este speciala pentru mine iar in coltul sufletului meu au cativa oamnei la care tin in mod special. In urma cu cateva luni am avut mari probleme de sanatate si nu pot sa nu aduc multumiri intregului colectiv al Sectiei Urologie din cadrul Spitalului Judetean Baia Mare care a fost alaturi de mine cu o vorba buna, cu un sfat si asta conteaza foarte mult. Nu pot sa nu apreciez efortul pe care l-a facut Ghita, care a venit de la Botiza, iar noi cei care avem nevoie de cineva pentru a ne deplasa stim ce greu este. Este placerea mea de a scrie si pot sa spun ca pe langa faptul ca imi ocup timpul pot exprima ceea ce simt. Va multumesc tuturor ca ma acceptati asa cum sunt, cu bune cu rele, cu lacrimi cu bucurii”, a spus Mariana Omota. Toti cei prezenti la acest eveniment au dorit sa ii daruieasca autoarei cate un buchet de flori pentru a-i rasplati astfel eforturile pe care le face si mai ales in semn de apreciere pentru ca reuseste sa treaca peste fiecare obstacol pe care il intalneste in viata.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns