Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei sferturi dintre profesorii maramureseni au fost in greva japoneza

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei au protestat impotriva asumarii raspunderii pe noua Lege a Educatiei si diminuarea salariilor

[slideshow id=4915]

Sindicatul Liber din Invatamant (SLI) Maramures a organziat, joi, greva japoneza in institutiile de invatamant din judet. Cadrele didactice din judetul Maramures au protestat impotriva asumarii raspunderii pe noua Lege a Educatiei si diminuarii salariilor printr-o greva japoneza. Astfel, intre orele 11 si 13, dascalii din Maramures au intrat la cursuri purtand pe brat banderole albe.

Profesorii maramureseni au purtat banderole albe in semn de protest, sustinand astfel greva japoneza initiata de SLI Maramures. Acestia, cu toate ca au participat la ore si au predat cursurile elevilor, ei au incercat sa explice acestora ce inseamna o astfel de greva si ce scop are ea. Printre revendicarile angajatilor din invatamant se numara alocarea a 6% din PIB pentru educatie, salarii decente pentru profesori, corelarea programelor scolare cu cerintele de pe piata muncii, unitati scolare moderne pentru copii, asigurarea transportului scolar pentru toti elevii, stoparea reducerilor de personal si deblocarea posturilor.

“Este o forma de protest destul de anemica”, a spus unul dintre liderii de sindicat

Monica Candea, lider de sindicat la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Baia Mare: “Suntem in greva japoneza pentru ca astazi guvernul vrea sa isi asume raspunderea pe Legea Educatiei. Suntem nemultumiti de multe amendamente, printre ele numarandu-se finantarea invatamantului privat de la bugetul de stat, salariile mici si reducerea posturilor din invatamant. Este insa o forma de protest destul de anemica, in conditiile in care in tara unii colegi vor face greva si vor iesi in strada”. La randul sau, Liviu Pop, presedintele SLI Maramures si secretarul general al FSLI, a mentionat faptul ca doar 70% dintre dascalii maramureseni au fost in greva japoneza. “Deocamdata nu stim care este urmatoarea forma de protst. In data de 5 noiembrie, Curtea Constitutionala va analiza Legea Educatiei. Pana atunci noi ne vom adresa Avocatului Poporului. Abia dupa ce vom sti ce s-a hotarat vom hotari urmatoarele miscari sindicale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns