Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociatia Ivan Krevan a castigat concursul national “Social Business Idea 2010”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectul prezentat are la baza infiintarea unei intreprinderi de prelucrare superioara a lemnului pe Valea Ruscovei

[slideshow id=4935]

Castigatorii concursului national “Social Business Idea 2010”, au fost declarati Asociatia Ivan Krevan din Maramures. Gala a avut loc in seara zilei de vineri, 29 octombrie, in Bucuresti, fiind premiate cele mai bune idei din domneniul social de afaceri. Competitia s-a desfasurat in toate cele sase tari incluse in cadrul Social Business Tour 2010 intreprins de profesorul Muhammaa Yunus in Europa, respectiv in Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria, Serbia si Romania.

Asociatia pentru Dezvoltare Locala Ivan Krevan a reusit sa cucereasca premiul cel mare. Premiile puse la bataie nu au fost deloc de neglijat. Organizatia nonguvernamentala din judetul nostru fiind rasplatita cu 5.000 de euro. Banii vor fi folositi pentru consultanta si pregatire in vederea organizarii unui plan de afaceri, oferit de Fundatia Erste. Cu sprijinul presedintelui Ioan Beuca si a vicepresedintelui Vasile Popovici, Asociatia Ivan Krevan a castigat la nivel national cu proiectul “Dezvoltarea durabila a micro-regiunii Valea Ruscovei”. Scopul acestuia este de a infiinta o intreprindere sociala, de prelucrare superioara a lemnului de pe Valea Ruscovei. Din profitul rezultat urmand sa fie sprijinite initiativele de protectie a mediului si de dezvoltare a abilitatilor de viata la copiii si tinerii din aceasta zona, prin implicarea acestora in diverse programe, ei urmand sa aiba acces la educatie, la burse, urmand sa se infiinteze centre de tineret, joc cluburi, dar si sa ia parte la excursii, tabere si altele.

Conceptul de afaceri sociale exista in prezent in peste 40 de tari

“Acest concept de business social a fost initiat de profesorul Muhammad Yunus, nascut in 1940, in Chittagong, Bangladesh. Din 1983 acesta detine functia de Managing Director la Grameen Bank, institutie pe care a fondat-o, cu scopul de a acorda microcredite populatiei sarace din tara sa natala. Banca de microcredite acorda imprumuturi fara garantie si fara documente cu putere legala intreprinzatorilor saraci. Grameen Bank a oferit credite, pana in przent, unui numar de peste opt milioane de sarmani din peste 80.000 de state din Bangladesh. Yunus a castigat Premiul Nobel pentru Pace in 2006 ca urmare a sistemului de microcredite acordate populatiei sarace de catre aceasta banca. Politica dusa de domnia sa s-a materializat in construirea de locuinte si scoli, dezvoltarea comunitatilor rurale sarace, precum si a infrastructurii de comunicatii a tarii”, a precizat Vasile Popovici, consultant.

Conceptul de afaceri sociale exista in prezent in peste 40 de tari. Social Business Tour 2010 fiind o initiativa comuna a Fundatiei Erste, a Grupului Erste, good.bee, Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale si Protectiei Consumatorului din Austria si a Grameen Creative Lab, in cadrul Anului European pentru Combatarea Saraciei si a Excluziunii Sociale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns