Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Patru cazuri de omor sunt judecate astazi la Tribunalul Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Completele de judecata vor avea marti pe rol patru cazuri de omor, din care doua de omor deosebit de grav si unul de omor calificat. Toate dosarele penale sunt din acest an, fiecare avand pana in prezent mai multe termene de judecata la Tribunalul Maramures, de fiecare data insa fiind decise amanari din diferite motive.

Sigheteanul Stelian Botis este inculpat in Dosarul nr. 3656/100/2010 pentru comiterea infractiunuii de omor. In data de 8 iunie 2010 a fost arestat preventiv, instanta de judecata a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca in noaptea de 14 spre 15 februaurie 2010, a provocat moartea lui Gheorghe Angelescu, 66 de ani. Aflandu-se in locuinta victimei impreuna cu martora Ana D., pentru a intretine relatii sexuale cu aceasta, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a avut o altercatie cu victima. ~n acest context, Stelian a exercitat acte de violenta repetate si de mare intensitate asupra acesteia, care i-au cauzat decesul. Botis a fost trimis in judecata la data de 14 iunie 2010, pana in prezent derulandu-se patru termene, la ultimul, cel din 5 octombrie, cauza a fost amanata la cererea inculpatului, pentru angajarea unui aparator. Ioan Mandra a fost trimis in judecata la data de 16 iulie 2010 in Dosarul 4518/100/2010, fiind arestat preventiv in ziua de 11 iunie. La data de 24 mai 2010, in timp ce se afla la locuinta sa, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict cu sotia lui, careia la un moment dat i-a aplicat o lovitura cu un cutit in zona toracelui, punandu-i in primejdie viata. S-au judecat patru termene pe fond si intermediare. La ultimul termen instanta a admis cererile in probatiune privind audierea partii vatamate si a martorilor propusi prin rechizitoriu. Totodata, instanta de judecata a respins cererea de revocare a masurii arestarii preventive ca nefondata, inculpatul ramanand in arest.

O femeie si un barbat, judecati pentru omor deosebit de grav

Marti a fost programat un nou termen si in Dosarul nr. 4773/100/2010, in care tanara Ioana Roman este judecata in celebrul caz de omor a iubitului ei, Dorel Abrudan. Ioana, in noaptea de 23/24 martie a.c., pe fondul unor discutii contradictorii, la locuinta ei, i-a suprimat viata lui Dorel, aplicandu-i un numar de 80-85 de lovituri cu cutitul. Si in acest caz au fost pana in prezent patru termene de judecata, instanta respingand solicitatea de eliberare din arest preventiv. Tot pentru omor deosebit de grav este judecat si Gheorghe Hotea, in Dosarul nr. 4920/100/2010. ~n data de 3 iunie a.c., in contextul unor conflicte mai vechi in cadrul familiei, s-a deplasat la locuinta victimei Gheorghe Serban, socrul sau, situata in aceeasi curte si i-a adus acestuia mai multe reprosuri. Conflictul a degenerat, astfel incat Gheorghe Hotea i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii si cu picioarele in diferite zone ale corpului, in urma carora batranul a decedat. In acest dosar au fost doar doua termene de judecata. La ultimul, cel din 5 octombrie, instanta a incuviintat cererile in probatiune formulate de reprezentantul Parchetului si de aparatorul ales al inculpatului, motiv pentru care a amanat solutionarea cauzei pentru marti, 2 noiembrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns