Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresul este judetul cu cele mai mari capturi de tigari de contrabanda

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Intr-o singura zi s-au gasit 25.000 pachete, in urma unor perchezitii efectuate in zona Sighetu Marmatiei

[slideshow id=5011]

Marti, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, comisar sef de politie Ioan Cupsa, adjunct al sefului inspectoratului a trecut in revista rezultatele obtinute de politistii maramureseni in urma desfasurarii a sapte perchezitii in zona Sighetu Marmatiei. Acolo unde este cunoscut faptul ca tot mai multe persoane incearca sa introduca in tara noastra tigari de contrabanda. Rezultatele nu s-au lasat prea mult asteptate, fiind confiscate peste 25.000 pachete de tigari.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, in cooperare cu ofiterii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna – Serviciul de Informatii si Protectie Interna Maramures, au trecut la controale in randul unui grup de suspecti din zona Sighetu Marmatiei. Oamenii legii cunosteau faptul ca acestia desfasurau activitati ilicite de contrabanda, transport, depozitare si comert cu tigari de provenienta Ucraina. “Produsele erau introduse pe teritoriul tarii noastre in mijloace de transport prevazute cu spatii speciala menajate pentru depozitare si transport, cu scopul sustragerii de la controlul vamal. ~n urma activitatilor complexe de documentare si investigatii au fost obtinute autorizatii de perchezitie pentru domiciliile suspectilor din aceasta zona, precum si pentru mijloacele de transport folosite in transportul ilicit al tigaretelor. In baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Sighetu Marmatiei, luni au fost efectuate simultan sapte perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor. Politistii au descoperit cu aceasta ocazie 25.388 pachete de tigari in valoare totala de 228.492 lei”, a precizat comisar sef de politie Ioan Cupsa, adjunct al sefului inspectoratului.

Contrabandistii au ajuns sa fie maestri in modificarea autoturismelor

In localitatea Oncesti a fost prins in flagrant un cetatean ucrainean in timp ce descarca din microbuzul inmatriculat in Ucraina, cantitatea de 8.488 pachete de tigari de provenienta Ucraina. “|igarile erau disimulate in locasuri special amenajate pentru transportul ilicit, sub caroseria autoturismului. Cu ocazia activitatilor procedurale au fost indisponibilizate trei autovehicule ce apartineau suspectilor si care au fost utilizate in activitatea infractionala. Cei care se ocupa cu aceste indeletniciri au ajuns deja sa fie maestri in modificarea autoturismelor, insa nu reusesc sa insele vigilenta oamenilor legii. Pot spuna ca am ajuns sa fim judetul cu cele mai mari capturi de tigari. Probabil si asezarea geografica, avand in vedere ca suntem al granita cu Ucraina. La fel ca si in traficul cu droguri, rezultatul cel mai bun este sa ajungi la radacina retelei. Daca reusesti sa depistezi depozitele de unde se alimenteaza traficantii cei mici, intr-adevar altfel te poti prezenta in fata instantei. Asta nu inseamna insa ca nu punem accent si de depistarea comerciantilor mici care vand tigari de contrabanda”, a  punctat Ioan Cupsa.

Suspectii, patru maramureseni si doi cetateni ucraineni, au fost retinuti pentru 24 de ore si sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de “detinere de produse accizabile in afara unui antrepozit fiscal, colectarea, desfacerea si vanzarea produselor accizabile cunoscand ca provin din activitati de contrabanda”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns