Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Firmele din judet au depus 55 de contestatii impotriva actelor de executare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printre dosarele depuse la Biroul juridic al DGFP Maramures figureaza si 25 actiuni avand ca obiect drepturi banesti

In cursul trimestrului al treilea al anului, Biroul juridic din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures a inregistrat  un numar de 553 dosare noi, la care se adauga dosarele de faliment raportate de Biroul de insolventa. Astfel, firmele maramuresene au depus 55 de contestatii la executare formulate impotriva actelor de executare emise de organele fiscale, ne-a informat Georgeta Timis, purtator de cuvant al DGFP Maramures. Ea a mai precizat ca au fost depuse si 15 actiuni de contencios administrativ avand ca obiect contestatii formulate impotriva actelor administrative fiscale intocmite de Activitatea de Inspectie Fiscala si Directia Regionala Vamala.

Printre dosarele depuse la Biroul juridic al DGFP Maramures figureaza si 25 actiuni avand ca obiect drepturi banesti, respectiv 52 de actiuni privind restituirea taxei pe poluare conform OUG 50/2008. Tot in trimestrul al treilea al anului in curs au fost inregistrate si 10 dosare penale si de cercetare penala avand ca obiect evaziunea fiscala.

Sumele aferente litigiilor< 110. 280 lei si  43.906.500  euro

In lista figureaza si 41 cauze civile avand ca obiect uzucapiunea, obligatia de a face despagubiri solicitate in temeiul Legii nr.10/2001 pentru sporul de valoare adus imobilelor revendicate, actiuni in constatare. Un numar de   349 de dosare au ca obiect despagubiri solicitate de fosti condamnati cu caracter politic conform Legii nr. 221/2009. Georgeta Timis a mai precizat ca in intervalul mentionat s-au inregistrat si 6 plangeri la contraventie formulate impotriva proceselor verbale de contraventie incheiate de organele fiscale. “La dosarele noi de mai sus se adauga dosarele aflate pe rolul instantelor, in total 530 dosare in sold, precum si cele de insolventa raportate de Biroul de insolventa.     Totalul sumelor aferente litigiilor existente in trimestrul al treilea al anului sunt de  110. 280 lei si  43.906.500  euro”, a spus purtatorul de cuvant al DGFP Maramures. Privitor la activitatea Registrului contribuabililor, in cursul trimesrului al treilea s-au intocmit 361 declaratii de inregistrare fiscala pt persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica,  41 declaratii de inregistrare pentru organizatii nonguvernamentale, 101 declaratii de inregistrare fiscala pentru persoane fizice romane si 10 pentru persoane fizice straine. S-au inregistrat inca 12 cereri de modificare a  domiciliului fiscal al contribuabilului si 99 de certificate de depunere a declaratiilor online.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns