Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciul de Ambulanta si SMURD au anvelope de iarna inca din 2009

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu tot cu pneuri speciale, ambulantele raman deseori inzapezite

[slideshow id=5066]

Cu toate ca ordonanta privind obligativitatea anvelopelor de iarna nu a  intrat in vigoare in acest an, deja Serviciul de Ambulanta precum si Serviciul Mobil de de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Maramures au dotat ambulantele cu pneuri de iarna. Asta pentru a nu ramane impotmoliti in zapada avand in vedere ca deseori ajung in zone izolate.

In iarna 2011-2012 anvelopele de iarna vor deveni obligatorii. Insa este posibil ca aceasta masura sa nu se aplice in orase si municipii.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca participantii la trafic vor fi controlati daca si-au montat cauciucuri de iarna din 1 noiembrie 2011, data la care cei care vor fi prinsi in neregula vor fi pasibili de amenzi. Acestea nu sunt deloc de neglijat, fiind cuprinse intre 4.000 si 2.000 de lei. Inca de cand a fost anuntat proiectul de ordonanta care prevedea ca proprietarii de autovehicule sa fie obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, soferii au intrat in panica si au mers la vulcanizare pentru a schimba pneurile. Serviciul de Ambulanta Maramures sustine ca mai are in dotare cauciucuri de iarna inca din 2009.

“Avem 41 de ambulante si nu putem risca sa circulam iarna fara acestea. Cele care nu sunt foarte uzate sunt montate pe ambulante, iar in cazul in care sunt masini care nu au pneuri de iarna automat cumparam altele. Nu pot sa spun la cat se ridica aceasta investitie, avand in vedere ca se face licitatie si le achizitionam la cele mai mici preturi”, a spus Eugenia Tivadar, directorul Serviciului de Ambulanta Maramures.

ISU si-a luat masuri inca de anul trecut

Insa, uneori, in ciuda echipamentelor corespunzatoare pentru sezonul rece, ambulantele raman inzapezite. “Sunt solicitari din unele catune, asa ca au fost situatii cand bolnavii au fost adusi la ambulanta cu sania trasa de cai, pentru ca daca intram in zapada riscam sa ramanem acolo, desi aveam pneuri de iarna si lanturi. Mare parte a autoturismelor au tractiune simpla, iar cele 4×4 sunt foarte putine. Totodata, au mai fost cazuri cand am pornit la drum si Gutinul nu era curatat. Asa ca a trebuit sa chemam la randul nostru sprijinul autoritatilor pentru a putea iesi din nameti”, a mai adaugat interlocutoarea noastra.

Masuri de dotare cu pneuri de iarna a autoturismelor a fost luata deja si la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” Maramures. Dupa cum sustine sublocotenent Oana Alexa-Gonczi, purtator de cuvant al institutiei, acestea au fost achizitionate in 2009. Asa ca nu vor fi probleme pe acest segment.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns