Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Examenul de titularizare in invatamant nu va fi eliminat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Educatiei a aprobat atat ordinul, cat si metodologia de organizare

Concursul de titularizare nu va fi eliminat din sistemul de invatamant, cel putin asa au hotarat reprezentantii MECTS. Acestia au reglementat si normele de desfasurare a Concursului National Unic de Titularizare. Chiar daca s-a dorit ca examenul de titularizare sa fie organizat de fiecare institutie de invatamant in  parte, prevedere introdusa si in noua Lege a Educatiei, reprezentantii MECTS s-au razgandit si au hotarat ca examenul sa ramana si in 2011 neschimbat.

Liviu Pop, presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures si secretar general al FSLI, a declarat ca Ministerul Educatiei a elaborat documentatia privind metodologia organizarii examenului de titularizare in 2011. Conform acesteia, angajarile din sistemul de invatamant vor fi realizate de institutiile de invatamant doar din 2012. Liviu Pop: “S-a aprobat un Ordin de Ministru legat de miscarea de personal pentru anul viitor. Examenul de titularizare va avea loc anul viitor. Asa ca toate telenovelele legate de acest subiect sunt false. Examenul va avea loc si a fost aprobat atat ordinul, cat si metodologia de organizare. ~n aceasta saptamana vor fi publicate si in Monitorul Oficial”.

Nu vor exista modificari semnificative

Liderul de sindicat a mai subliniat faptul ca nu vor exista modificari semnificative in privinta examenului de titularizare din 2011, iar subiectele vor fi elaborate tot de minister. Acesta mai spune ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este intr-o dilema care genereaza un paradox. Funeriu a declarat ca acest concurs national a fost o bila alba pentru miscarea de personal din educatie, insa, cu toate acestea, prin legea educatiei, vrea sa il elimine, iar ocuparea locurilor vacante sa fie realizata de fiecare unitate scolara in parte. “Cred ca subiectele se vor face ca si anul acesta, la nivel national, cu aceleasi principii. Ministrul a recunoscut ca e mult mai corect examenul organizat cu subiecte nationale decat examenul organizat cu subiecte locale, paradoxal, se contrazice. Dansul sustine ca a fost mult mai bine organizat decat anul trecut, dar isi asuma o lege a educatiei care va muta titularizarea la nivel de scoala”, a conchis Liviu Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns