Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primarul din Ulmeni a facut plangere impotriva firmei care consolideaza malul Somesului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lucian Morar spune ca lucrarile au demarat, insa nu sunt tratate ca fiind o interventie la o “situatie de urgenta”

[slideshow id=5083]

Autoritatile locale ale orasului Ulmeni se declara extrem de nemultumite de modul in care se deruleaza lucrarile de consolidare a malului  raului Somes. Lucrarile au fost demarate dupa ce o parte din mal s-a surpat si a afectat drumul judetean care face legatura dintre Ulmeni si localitatea Chelinta, aceasta problema fiind declarata ca o situatie de urgenta. Prin intermediul autoritatilor judetului, Ministerul Mediului a alocat fonduri pentru consilidarea malului, lucrarile au fost demarate, insa constructorul nu trateaza lucrarea ca fiind o interventie la o “situatie de urgenta”.

Astfel, Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni s-a vazut nevoit sa faca plangere impotriva firmei care efectueaza lucrarea. “Apele Romane au primit 3,5 milioane lei de la Ministerul Mediului pentru lucrarile de consolidare a malului afectat de apele Somesului. Lucrarea nu a fost scosa la licitatie, ci s-a dat, prin incredintare directa, unei firme din Satu Mare. Aceasta ar trebui sa se ocupe de consolidare, insa am constatat ca acest constructor nu este serios”, a declarat Morar.

In doua saptamani s-a realizat 15% din lucrare

Primarul orasului Ulmeni a subliniat ca lucrarile au fost demarate in urma cu doua saptamani, timp in care s-a realizat aproximativ 15% din lucrare. “Este vorba de o lucrare de amploare pentru o situatie de urgenta. Constructorul ar fi trebuit sa aduca vreo 20 de utilaje care sa lucreze de dimineata pana seara, dar a adus doar 2. Pe langa faptul ca este vorba de o situatie de urgenta, constructorul ar fi trebuit sa tina seama si de conditiile meteo si sa grabeasca lucrarea. Daca interventia nu se finalizeaza in urmatoarele saptamani, riscam sa pierdem finantarea pentru ca la final de an, ministerul poate cere returnarea fondurilor. Acestea sunt motivele pentru care am facut plangere la Apele Romane”, a declarat Morar. Primarul orasului Ulmeni a precizat ca odata cu depunerea plangerii a cerut celor de la Apele Romane sa monitorizeze situatia si sa ceara constructorului sa trateze cu seriozitate lucrarile de consolidare a malului, primind garantia ca problema semnalata va fi rezolvata.

Rely Miko-Indre

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Hara romaneasca

Asculta acest articol As vrea sa scriu despre “Hora romnaneasca” dar… e un dar. Hora lumii sau hora horelor e