Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Economia judetului incepe sa dea semne de revigorare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Incasarile la bugetul statului sunt mai mari cu 0,88% fata de anul trecut

[slideshow id=5081]

Incasarile la buget sunt peste valoarea celor de anul trecut inregistrate in judet. La sedinta colectivului implicat in colectarea veniturilor bugetare, gazduita ieri de Prefectura Maramures, au participat subprefectul Gyöngyike Böndi si reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice, Garzii Financiare, Grigore Ghiras, Casei Judetene de Pensii, Casei de Asigurari de Sanatate, Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, Mariana Craciun, Directiei de Sanatate Publica.

Informarea privind realizarea veniturilor a fost facuta de Ioan Popa, directorul executiv adjunct al DGFP Maramures. El a subliniat ca sumele incasate la bugetul general consolidat al statului in cursul lunii octombrie totalizeaza 93,3 milioane lei, depasind realizarile aceleiasi luni a anului precedent cu 0,88 procente.

“Sumele colectate la bugetul de stat totalizeaza 53,4 milioane lei, fiind in crestere cu 18% fata de realizarile lunii octombrie 2009. La bugetul asigurarilor sociale de stat s-au incasat 29,23 milioane lei, in scadere cu 17% fata de situatia de acum un an. De asemenea, realizarile la bugetul fondului de somaj s-au diminuat cu 109.973 lei, fiind in scadere cu 9,36% fata de perioada similara a anului 2009. Si la bugetul asigurarilor sociale de sanatate se inregistreaza o diminuare a cuantumului incasarilor cu aproape 10 procente”, a spus Ioan Popa. Intrebat de subprefect cum stau incasarile fata de planul impus de ANAF, adjunctul de la finante a spus ca sumele colectate reprezinta doar 83% din ce s-a cerut de la “centru”. Böndi a cerut sa se faca aceasta precizare pentru a nu se interpreta ca “avem incasari, dar nu sunt bani pentru sanatate, pentru somaj, pentru ingrijitori”.

28 de societati vor fi transferate structurilor din capitala

Ioan Popa a mai subliniat ca cele mai mari incasari s-au facut de catre Adminsitratia Finantelor Publice Baia Mare, 49,43 milioane lei, urmata de compartimentul Contribuabili Mjlocii, care a colectat luna trecuta suma de 27 milioane lei. Cresteri semnificative ale incasarilor s-au realizat in Borsa si Viseu. La nerealizari au fost mentionate administratiile financiare din Targu Lapus, Dragomiresti si Seini.

Adjunctul de la Finante a mai spus ca in perioada urmatoare, in baza deciziei Ministerului de Finante, 28 de societati maramuresene din categoria Contribuabili Mijlocii vor trece la Directia Generala de Administrare din Bucuresti. Acestea au o pondere destul de insemnata in bugetul judetului si in plus sunt contribuabili disciplinati, care isi achita constant obligatiile. Directorul adjunct de la DGFP a mai anuntat ca economia judetului incepe sa dea semne de revigorare. El a mai subliniat ca in aceste zile se analizeaza restructurarea personalului din cadrul structurilor ANAF. Contactat telefonic, seful Finantelor, Teodor Luputi, aflat la Bucuresti, ne-a declarat ca inca nu s-a luat o decizie in acest sens. Propunerea vizeaza administratiile din Cavnic si Seini, dar verdictul va fi dat de minister.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns