Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Politistii de frontiera au depistat sase utilaje furate din Italia in valoare de o jumatate de milion de euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Politistii de frontiera maramureseni, in cooperare cu inspectori ai Garzii Financiare Arad, au depistat si indisponibilizat sase utilaje de mare tonaj, in valoare totala de peste 460.000 euro, declarate ca fiind furate din Occident. Pe numele a patru cetateni romani, politistii de frontiera au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt.

In cursul acestei saptamani, in baza datelor si informatiilor detinute la nivelul IJPF Maramures, politistii de frontiera, in colaborare cu Garda Financiara Arad, in baza delegarii procurorului DIICOT – Structura Centrala Bucuresti, au organizat mai multe actiuni pe raza judetului Arad in vederea descoperirii unor utilaje suspecte a fi furate din tari membre ale Uniunii Europene. In 16 noiembrie, echipa mixta a identificat in localitatea Nadab un tractor in valoare de 90.000 euro, despre care se detineau date si informatii ca este declarat ca fiind furat din Occident. La controlul efectuat, s-a constatat ca utilajul are seria sasiului falsificata, iar proprietartul acestuia, Cornel M., 47 de ani, din Arad, nu a putut prezenta niciun document de provenienta al tractorului. El a declarat ca a cumparat utilajul de la un cetatean strain fara sa-i fi inmanate documentele de provenienta. A doua zi, politistii de frontiera maramureseni au identificat in localitatile Satu Nou si Vanatori alte cinci utilaje de mare tonaj (tractoare), in valoare de peste 370.000 euro, toate fara acte.

Aveau seria sasiului repoansonate

La controalele efectuate la sediile firmelor care detineau utilajele respective s-a constatat ca acestea aveau seria sasiului repoansonate, iar proprietarii, Ioan S., Irina S. si Ioan H., toti din Arad, nu posedau documente de provenienta. Ei au declarat ca au cumparat utilajele de la cetateni straini cu sume cuprinse intre 10.000 si 13.000 de euro. Cercetarile efectuate au stabilit ca utilajele in cauza au fost furate din Italia, aduse si comercializate in Romania de membrii unei grupari infractionale din zona Borsa – Viseu de Sus, formata din cetateni romani si straini. Utilajele, marcile Lamborghini, New Holland, Landini REX, Jhon Deere si Mccormik TTX, toate fabricate in 2009, in valoare de peste 460.000 euro, au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor. Cele patru persoane s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infractiunii de complicitate al furt. Cercetarile sunt continuate de catre procuror si politisti de frontiera maramureseni delegati de acesta in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns