Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parohiile ortodoxe din Sacel ii ajuta pe cei aflati in suferinta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consiliul parohial si credinciosii au adunat produse alimentare pentru Casa de Batrani din Baia Sprie

[slideshow id=5097]

Parohia Ortodoxa din Sacel 1, preot paroh Dumitru Iuga, Parohia 2, preot paroh Vasile Cupsinar, fac an de an acte de caritate pentru cei nevoiasi, in special pentru persoanele varstnice institutionalizate. La solicitarea conducerii Caminului pentru Persoane Varstnice din Baia Sprie, preotii, consiliul parohial si credinciosii celor doua parohii au pus mana de la mana si au adunat produse alimentare pentru a face o bucurie varstnicilor acestei institutii acum, inainte de sarbatorile de iarna.

“In acest mod am adus multumire lui Dumnezeu, pentru toate binefacerile primite in acest an in localitatea noastra, in mod cu totul aparte pentru lucrarile pe care le-am realizat la Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel, construita intre anii 1909 si 1913. Ne bucuram ca am reusit pentru al doilea an consecutiv ca impreuna cu oamenii de suflet din Sacel sa facem o milostenie acolo unde este foarte bine primita. Daca bunul Dumnezeu ne va da sanatate si recolte bune, din putinul celor multi si darnici vom reveni si anul viitor cu astfel de produse pentru semenii nostri aflati in suferinta”, a spus preotul paroh Dumitru Iuga.

Lucrari de consolidare a bisericii

Parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Sacel numara 1.135 de credinciosi si un Consiliu Parohial cu oameni harnici si credinciosi, indrumati de primcuratorul Ioan Susca (Casanul). In cadrul parohiei activeaza corul bisericesc “Izvorul Izei”, care are o traditie de aproape 100 de ani. Corul mixt, renumit pe Valea Izei, este coordonat cu mare succes de profesorii Vasile si Gheorghe Grad. In aceasta toamna, la biserica au avut loc lucrari de consolidare si drenare exterioare. In jurul bisericii s-a turnat o centrura de beton pentru a feri constructia de infiltratiile de apa. In aceasta perioada se schimba geamurile, actiune care se finalizeaza in aceste zile. Dupa cum ne-a informat preotul paroh Dumitru Iuga, mai trebuie rezolvata problema igrasiei. In acest sens sunt sperante de sprijin financiar de la oficialitati.

Pentru sprijinul acordat demersurilor preotului paroh Iuga se cuvine sa-i amintim pe localnicii Maria si Ioan Magdau, inginerul Gheorghe Vlad, primarul Gavrila Dologa si membrii Consiliului Local, care au sprijinit in masura posibilitatilor demersurile si lucrarile care s-au realizat in cadrul acestei parohii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns