Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Camera Agricola are in derulare trei cursuri de calificare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fermierii se specializeaza in agroturism, apicultura si in meseria de crescator de animale

In cursul acestei luni, Camera Agricola Judeteana va finaliza trei cursuri de calificare. Dupa cum ne-a informat Rodica Calugar, unul cu un numar de 22 de persoane are loc la Remetea Chioarului, fermierii specializandu-se in agroturism, alte 19 persoane frecventeaza cursurile de apicultor, care se desfasoara in Grosi. Al treilea curs are loc in comuna Barsana, cu un numar de 28 de fermieri din zona, care perioada de trei luni se specializeaza in meseria de crescator de animale.

Cursurile nu sunt gratuite, fermierii trebuind sa achite o taxa de 250 de lei atunci cand se prezinta la examen. Ei sunt interesati sa frecventeze cursurile pentru ca nu vor putea primi subventii daca nu au pregatire in domeniu. Astfel de cursuri sunt permanent in atentia institutiei agricole judetene care incearca sa le creeze cat mai bune conditii de pregatire in locatii puse la dipozitie de administratiile locale, astfel incat costurile de organizare sa fie cat mai reduse. Ultimele doua serii in meseriile de crescatori de animale au avut loc in comuna Dumbravita, cu un numar de 23 de cursanti, si in comuna Copalnic Manastur, 14 persoane. Orele au fost predate de lectori specialisti in domeniu al Camerei Agricole.

Examinarea are loc in ianuarie

Examenele pentru cele trei cursuri care se finalizeaza in preajma sarbatorilor de iarna vor avea loc in ianuarie 2011. Cei care vor absolvi examenul vor primi diploma de calificare in domeniu, autorizate de Directia Muncii si recunoscute in Uniunea Europeana. Maramuresenii sunt in continuare interesati de calificari in domeniul agricol. In prezent, la Camera Agricola sunt inregistrate 15 cereri pentru calificarea in meseria de pomicultor, iar alte 16 cereri pentru apicultor. Cursurile vor demara pana la finele anului. Cum solicitantii sunt din mai multe localitati ale judetului, se va alege locatia dupa ce se vor finaliza inscrierile si se va vedea din ce parte sunt mai multi. Cert este ca pentru cursul de apicultori se va porni in doua serii. Una dintre acestea va fi organizata in zona Baii Mari, iar cealalta in zona Sighet. Cei intersati mai au cateva zile la dispozitie pentru a se inscrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns