Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consiliul Judetean va da 45.000 de lei pentru primirea colindatorilor si pachetele de Craciun

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consilierii au mai aprobat alocarea a 639.000 lei institutiilor scolare din invatamantul special

[slideshow id=5123]

Proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judetean (CJ) Maramures pe anul 2010 a fost aprobat in sedinta ordinara din 22 noiembrie. Sedinta a inceput cu o informare privind situatia cu care se confrunta presedintele CJ, Mircea Man. Acesta s-a rezumat la a informa consilierii judeteni despre faptul ca la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) – Structura Teritoriala Oradea, exista o plangere privind realizarea lucrarilor de la drumul Baia Sprie Barsana. “Am fost chemat la DNA pentru a da explicatii. Este o povara in plus, dar nu am nimic sa-mi reprosez, iar lucrarile vor merge mai departe”, a declarat Man.

Primul proiect de pe ordinea de zi a vizat rectificarea bugetului propriu al CJ, fiind votat in unanimitate. Conform acestui proiect, bugetul propriu a fost majorat cu 4.191.000 lei. Din acesti bani, Consiliul Judeteam va cheltui 45.000 de lei pentru primirea colindatorilor si pentru acordarea de pachete copiilor minori ai salariatilor institutiei cu ocazia sarbatorilor de iarna. De asemenea, CJ a aprobat alocarea de fonduri (639.000 lei) pentru institutiile scolare din invatamantul special, sume necesare pentru acoperirea cheltuielilor privind incalzirea si curentul electric, cheltuieli cu medicamente si hrana.

Fonduri pentru drumuri

Tot la aceasta rectificare, consilierii judeteni au aprobat majorarea veniturilor proprii cu 417,23 lei – sume alocate suplimentar din lista de rezerva a Fondului de Solidaritate a Uniunii Europene destinata repunerii in functiune a infrastructurii rutiere afectare de inundatii si alunecari de teren. De asemenea, in buget a fost prinsa si majorarea cu 7.396.000 de lei, suma primita de la Uniunea Europeana in contul platii efectuate si prefinantarii pentru derularea a doua proiecte cu finantare nerambursabila. Este vorba de proiectele finantate din fonduri postaderare din care 7.322.000 de lei pentru proiectul de reabilitare a drumului Baia Sprie – Barsana (suma necuprinsa in bugetul pe 2010), si 74.000 de lei – suma suplimentara pentru proiectul IT derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Bani si pentru arhiva spitalului

In cadrul sedintei de luni, consilierii judeteni au decis, totodata, sa modifice una din hotararile privind alocarea de fonduri catre Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Este vorba de hotararea care prin care s-a aprobat utilizarea unor sume din fondul de rulment pentru achizitionarea a doua aparate medicale pentru dializa. Marinel Zoicas, presedintele Comisiei de buget-finante din cadrul CJ, a precizat ca aceste aparate nu se mai pot achizitiona, iar suma nu va fi retrasa de la unitatea sanitara, ci vor primi o alta destinatie. “Banii vor fi folositi pentru amenajarea spatiului in care va functiona arhiva spitalului”, a precizat Zoicas.

Rely Miko-Indre

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns