Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aproape 8.000 de firme maramuresene au datorii la buget

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Toti debitorii publicati pe site-ul Ministerului Finantelor se afla in procedura executarii silite

[slideshow id=5128]

Un numar impresionant de firme maramuresene au datorii importante la bugetul statului. Conform situatiei privind obligatiile restante la data de 30 septembrie, publicate pe site-ul Ministerul Finantelor Publice, un numar de 7.694 de contribuabili apar pe asa-zisa lista a rusinii. Dintre ei, aproape 5.000 sunt din Baia Mare.

Cuantumul obligatiilor restante totale era de 203.400.600 lei, din care restantele firmelor maramuresene totalizeaza 137.377.700 lei, ne-a informat Virgil Munteanu, sef compartiment Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures. El a subliniat ca numarul celor care nu pot sa-si achite la timp datoriile este in crestere. Si nu e de mirare, in conditiile in care blocajul financiar este o situatie reclamata de foarte multi patroni si care le pune bete-n roate afacerilor aflate in derulare. Pe de alta parte, multi se plang ca au scazut simtitor comenzile atat pe piata interna, cat si pe cea din afara si ca au probleme la incasarea contravalorii vechilor comenzi.

Lista datornicilor s-a rotunjit cu inca 375 de firme

“Numarul contribuabililor persoane juridice cu restante a crescut cu 375 la nivelul judetului”, a spus Virgil Munteanu. La Administratia Finantelor Publice Baia Mare, numarul celor care au ajuns pe lista publicata pe site-ul Ministerului Finantelor a crescut in trei luni cu 215. Interlocutorul a mai spus ca toti debitorii publicati pe site se afla in procedura executarii silite. Astfel, de la inceputul anului si pana acum, restantierilor li s-au comunicat 120.000 de somatii pentru creante insumand 226 milioane lei. Ele neavand efectul scontat s-au dispus si alte masuri< aproape 9.700 de popriri de conturi bancare pentru crerante in suma de 91 milioane lei, 314 popriri pe sursele de venit aflate la terti pentru creante in cuantum de 51,3 milioane lei. Totodata, s-au dispus 47 de sechestre pe bunuri imobile pentru bunuri in valoarea de peste 7 milioane lei. Printre masurile dispuse figureaza si sechestarea bunurilor mobile, cei 77 de operatori economici vizati datorand statului 17,6 milioane lei. “Totalul sumelor recuperate de la datornici prin executare silita a fost de 138 milioane lei”, a spus Munteanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns