Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu: În România, Băsescu vorbeşte cu cei care acceptă să-i fie slugi, la Bruxelles face invers

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PNL Crin Antonescu a criticat duminică seara prestaţia lui Traian Băsescu la summitul NATO de la Lisabona, susţinând că în România şeful statului nu vorbeşte decât cu cei care acceptă să-i fie “slugi”, pe când la Bruxelles se comportă exact invers.

“Domnul Băsescu e dezobişnuit să discute de la egal la egal, asta se vede şi la Bruxelles sau pe unde mai au loc summituri. În România e dispus să vorbească doar cu oameni care acceptă să-i fie slugi, iar acolo se comportă invers”, a spus Antonescu, criticând comportamentul preşedintelui Băsescu la summitul NATO de la Lisabona.

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său francez Nicolas Sarkozy au fost surprinşi de camerele TV având un scurt schimb de replici după fotografia de grup a liderilor prezenţi la Summitul NATO de la Lisabona.

Înregistrarea nu surprinde dialogul avut de cei doi şefi de stat, însă îi înfăţişează într-o rundă de replici. Imaginile arată că Traian Băsescu i se adresează lui Nicolas Sarkozy, însă din gesticulaţia oficialului francez reiese că pare a-i refuza argumentele omologului său român şi se îndepărtează.

Preşedintele Băsescu se îndreaptă apoi către premierul italian Silvio Berlusconi, care purta un dialog cu omologul său ungar, Viktor Orban. Berlusconi îl întâmpină pe şeful statului român cu o strângere de mână, după care conversaţia celor trei continuă, iar premierul italian face repetate semne cu degetul la tâmplă, după cum arată înregistrările.

Ulterior, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a dat asigurări că a vorbit de mai multe ori cu Traian Băsescu în prima zi a summitului de la Lisabona, şi l-a descris pe liderul român drept “un om de înaltă ţinută” pe care îl apreciază.

“Preşedintele Traian Băsescu este un om de înaltă ţinută pe care îl apreciez foarte mult şi am vorbit cu el ieri (vineri -n.red.) de vreo 15 ori”, a declarat Sarkozy, întrebat la summitul NATO de la Lisabona, de corespondentul Realitatea TV, de ce nu a vrut să vorbească cu Traian Băsescu.

“Eram la fotografia de grup. După au fost reunini şi dineul şi cred că am vorbit de vreo 15 ori cu preşedintele român, care este un om de înaltă ţinută, pe care îl apreciez foarte mult. România este o ţară prietenă, este o ţară francofonă, este o ţară pe care vrem să o ajutăm cu tot dinadinsul, dar – ca şi pentru Franţa – şi pentru România există reguli în Europa, reguli care trebuie respectate. Iată! Vă mai spun că procedura declanşată de Comisie pentru România, ca şi pentru Bulgaria, nu a fost iniţiată de Franţa. Deci, nu am nicio problemă cu preşedintele român. Dimpotrivă!”, a declarat Sarkozy, pentru Realiatea TV.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns