Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Firmele de calculatoare traiesc doar din reparatii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ele au ajuns sa reconditioneze computere ce au depasit de trei ori durata de viata

Ca saracia e tot mai mare se vede si din atitudinea clientilor unor firme de prestari servicii. Oamenii sunt din ce in ce mai putin dispusi sa scoata bani din buzunar pentru achizitii noi si prefera sa-si repare vechiturile. Asa se intampla si in cazul aparaturii de uz casnic dar si al aparaturii electronice.

“De o saptamana am schimbat sursa unui calculator dar proprietarul nu a venit sa-si ia acasa produsul. A preferat sa se lipseasca atata timp de computer pentru ca nu avea sa plateasca 70 de lei cat a costat prestatia”, ne-a declarat Csaba Kovacs, managerul unei societati baimarene de calculatoare. El a spus ca in ultima perioada nu se mai vinde mai nimic. Eventual mici piese sau accesorii. Aceasta, in conditiile in care piata s-a aerisit dupa ce trei din marii vanzatori de elecrrice si electronice au plecat de la noi. Alte firme si-au restrans activitatea prin reducerea numarului de puncte de lucru sau chiar prin inchiderea temporara. Acum s-a ajuns ca in municipiu mai functioneaza mai putin de 10 firme cu acest profil.

Comertul cu calculatoare este la pamant

In aceste conditii, cum se descurca totusi cei care au rezistat crizei? “Practic doar din servicii  ce mai facem bani, dar si acesia sunt putini. Comertul este la pamant. Reparam laptopuri, imprimante, monitiare, tot. S-a ajuns sa ni se ceara sa reparam calculatoare Pentium 1 sau 2 la care nici nu  ai gasesti peise. Sunt calculatoare de prin anii 90. Unele au 10 – 15 ani vechime desi durata de viata recomandata este de cinci ani. Trebuie de subliniat ca la computere intervine uzura morala, soft-urile evolueaza rapid si pretentiile pe masura. Nici copiii nu mai vor sa aiba de-a face cu Pentium 1 si totusi, acum s-a ajuns sa reconditionam astfel de vechituri care au depasit de trei ori durata de viata”, a subliniat Csaba Kovacs. In functie de puterea aparatului, un computer nou costa intre 1.000 si 1.500 lei in timp ce vechiturile pot fi achizitionate la preturi de aproximativ 200 de lei bucata. Insa nu e de preferat sa alegeti ultima varinata deoarece in caz ca cedeaza ceva, piesa poate costa cat calculatorul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns