Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Anul trecut, sute de instalatii de apa au avut de suferit de pe urma inghetului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentantii Vital vin cu cateva recomandari pentru evitarea neplacerilor

Apropierea sezonului rece face necesara luarea unor masuri suplimentare pentru prevenirea inghetului la instalatiile de apa. Pentru a diminua la minimum neplacerile cauzate de aceste probleme, SC Vital vine in intampinarea clientilor sai cu cateva recomandari.

In conformitate cu legislatia in vigoare, instalatia interioara de alimentare cu apa (dupa contor) apartine beneficiarului care are obligatia intretinerii si repararii acesteia. Astfel, “pe timpul sezonului rece instalatiile interioare, aflate in responsabilitatea detinatorilor, trebuie protejate. Recomandam abonatilor sa blocheze accesul aerului rece in incintele (camine de apometre, case de scara, subsoluri) pe unde trec instalatiile, prin montarea geamurilor acolo unde lipsesc, sesizarea societatii noastre pentru acele situatii exceptionale in care ar lipsi capacele de pe caminele de apometru, golirea subsolurilor de ape uzate si nu in ultimul rand chiar izolarea termica suplimentara a conductelor cu materiale specifice. Nu trebuie uitata nici verificarea conductelor de apa si a eventualilor robineti montati pe instalatie, inainte de venirea frigului, pentru a va asigura ca nu exista fisuri sau pierderi de apa care ar putea favoriza inghetarea conductelor”, a precizat   Geza Gasparik, directorul SC Vital.

Nu incercati sa dezghetati singuri apometrele

In cazul in care, in ciuda masurilor luate, sau in lipsa acestora vor aparea situatii de inghet a conductelor nu trebuie fortate apometrele montate la limita de proprietate. “In cazul in care sunt probleme la apometre, nu incercati sa le dezghetati singuri, ci anuntati SC Vital. Daca problema a aparut la conductele proprii (reteaua interioara) rugati vecinii sa va dea un vas cu apa calda pe care o turnati incet peste conducta in zona inghetata. Nu folositi focul deschis pentru dezghetarea conductelor”, a subliniat Geza Gasparik. El a mai precizat ca  anul trecut, temperaturile scazute si lipsa protectiei termice la conducte au facut  ca sute de instalatii interioare de alimentare cu apa sa aiba de suferit de pe urma inghetului in doar cateva zile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns