Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baia Mare beneficiaza de sapte proiecte in cadrul Planului Integrat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Investitiile se axeaza pe modernizari de strazi, extinderea retelei de troleibuz, amenajari de parcuri

In cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), municipiul Baia Mare va beneficia de o finantare de aproximativ 20 milioane euro (88,4 milioane lei). Planul cuprinde sapte proiecte care urmeaza a fi realizate, pentru ca au fost aprobate spre finantare.

Dupa cum a spus viceprimarul Mircea Dolha, Primaria si Consiliul Local Baia Mare vor contribui in cadrul acestor proiecte cu aproape 3,5 milioane euro, reprezentand 17,3% din valoarea investitiilor. In plus, din bugetul local va trebui asigurat rulajul de 16 milioane euro (valoarea fara TVA). In luna ianuarie a anului viitor, contractele de finantare vor fi semnate, urmand ca un alt proiect sa ramana de rezerva, in cazul in care se vor face economii in executarea lucrarilor.

Lucrarile se deruleaza pe o perioada de pana la 30 de luni

Investitiile se deruleaza pe o perioada cuprinsa intre 22 si 30 de luni. Acestea sunt< Modernizarea strazii Granicerilor (carosabil, trotuare, piste de biciclete, spatii verzi), valoarea proiectului fiind de 22,8 milioane lei (cu TVA)> Extinderea retelei de troleibuz si a infrastructurii aferente in cartierul Vasile Alecsandri (include si modernizarea infrastructurii de iluminat public) – 17,1 milioane lei> Modernizarea si extinderea Centrului Social pentru Persoane cu Dizabilitati Phoenix (reabilitare centru, dotare, pregatire personal) – 2,5 milioane lei> Reabilitare “Piata Cetatii – Turnul Stefan” (reabilitare interioara si exterioara, amenajare Piata Cetatii, punct informare turistica) – 9,2 milioane lei> Amenajare Parc Public Central in zona Serelor (realizare Centru Expozitional pentru colectia de cactusi Vida Geza, spatii verzi, plantare arbori cu valoare dendricola, spatii de joaca, infrastructura) – 16,4 milioane lei> Eco-retea urbana si infrastructura de agrement in cartierul Vasile Alecsandri (spatii verzi, plantare arbori, micro-parcuri urbane, spatii de joaca, infrastructura pentru pietoni si biciclisti) – 6,8 milioane lei> Modernizare strada Oborului (carosabil, piste pentru biciclisti, locuri de parcare, spatii verzi) – 13,3 milioane lei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Ambrus are de ce sa fie revoltat

Asculta acest articol Emil Ambrus este omul care conduce destinele filialei judetene ale Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR). Asa