Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Diaconu (PC): Zi de doliu e când Tokes a ajuns să înjure România de la tribuna PE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicepreşedintele PC Bogdan Diaconu răspunde declaraţiilor lui Laszlo Tokes de miercuri potrivit cărora1 Decembrie este zi de doliu pentru maghiari, el replicând că doliu este ziua în care Traian Băsescu l-a decorat pe Tokes şi când acesta a ajuns “să ne înjure” de la tribuna Parlamentului European.

“Ziua în care Laszlo Tokes a ajuns în Parlamentul European să ne înjure de la tribuna unui mandat oferit de această ţară este o zi de doliu pentru România. La fel este şi ziua în care PDL l-a susţinut pe Laszlo Tokes să fie vicepreşedintele Parlamentului European, funcţie pe care o foloseşte ca să deplângă Marea Unire şi să-i ponegrească pe români, cei mai toleranţi din Europa cu minoritatea maghiară. Doliu este şi ziua în care preşedintele României Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Steaua României în grad de Cavaler”, spune Diaconu, într-un comunicat remis joi NewsIn.

Vicepreşedintele PC îl acuză pe “turnătorul Tokes” că denigrează Ziua Naţională, susţinând că acesta ar trebui să ţină doliu ”după trecutul lui de securist când îşi turna colegii de facultate pentru că se rugau şi citeau Biblia”. “Acestea sunt faptele reale ale omului care astăzi îşi permite să conteste Trianonul şi Marea Unire! Este de altfel inadmisibil şi fără precedent ca un vicepreşedinte al Parlamentului European să conteste public graniţele recunoscute ale unui stat-membru al Uniunii”, mai spune Diaconu.

Tőkés László consideră că este regretabil faptul că România şi-a ales o zi naţională care reprezintă zi de doliu pentru maghiari, motiv pentru care ei nu se pot bucura alături de fraţii români, transmite corespondentul NewsIn. Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, şi-a exprimat miercuri părerea de rău pentru că maghiarii nu se pot bucura alături de fraţii români, de ziua naţională a României.

„Intenţia nostră bună, necondiţionată, şi solidaritatea nu ne pot face să uităm că ziua lor de bucurie reprezintă zi de doliu pentru noi, deoarece, acum 90 de ani, România Mare a fost făurită prin fragmentarea tragică a ţării noastre maghiare strămoşeşti. Tocmai de aceea considerăm că este regretabil că România liberă, concepută în focul revoluţiei de la Timişoara (1989), în numele naţionalismului statal tradiţional, a ales o zi pentru sărbătoarea naţională la a cărei sărbătorire noi, maghiarii din Transilvania, nu putem participa alături de fraţii noştri români, majoritari”, se afirmă într-un comunicat remis presei miercuri şi semnat de Tőkés László.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns