Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De ziua lor, persoanele cu dizabilitati au avut parte de multa distractie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alaturi de ei s-a aflat si deputatul Catalin Chereches

[slideshow id=5249]

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati a fost marcata ieri si in Baia Mare. Peste 80 de copii si tineri de la organizatiile nonguvernamentale s-au distrat de minune de ziua lor. Au participat la concursuri adecvate pentru ei, s-au jucat, au cantat si, cel mai important, s-au bucurat sa se reintalneasca. A dorit sa fie alaturi de ei si deputatul Catalin Chereches, care a declarat< “Daca ne aplecam spre persoanele cu dizabilitati cu siguranta putem sa ne consideram mai educati”.

Invitatii s-au asezat in scaune rulante

Cu toate ca nu sufera de niciun handicap, cei care au fost prezenti la aceasta manifestare, desfasurata in sala de sport a Colegiului Tehnic “Anghel Saligny, s-au asezat in scaunele rulante si s-au intrecut la aruncarea cu mingea la cos. Asa au reusit sa se transpuna pentru cateva momente in pielea celor care nu au o alta oportunitate. Zilnic trebuie sa se descurce in diferitele situatii neprevazute care apar si care ii pun in dificultate avand in vedere ca au probleme locomotorii. Copiii s-au intrecut in colorat si in desenat, dar si in jocuri adecvate in functie de varsta si dizabilitatea de care sufera.

Nevazatorii au prezentat un scurt program artistic punandu-si in valoare calitatile vocale, dar si indemanarea atunci cand a venit vorba de interpretarea unor piese la diferite instrumente.

Andrada Craciun, presedinta Asociatiei Esperando din Baia Mare, si-a spus oful vis-a-vis de problemele cu care aceste persoane se confrunta. “Trebuie sa invatam ca si aceasta zi are o semnificatie aparte pentru noi toti. Din nefericire, la fel ca si ei, si organizatiile nonguvernamentale intampina fel de fel de probleme atunci cand vine vorba sa venim in sprijinul persoanelor cu dizabilitati. Peste cateva luni vom marca 10 ani de existenta. Dar, din pacate, o parte dintre consilieri ne spun ca nu vom mai primi finantare pentru ca nu ne-au gasit la sediu. Nu se poate asa ceva, avand in vedere ca programul nostru este zilnic de luni pana vineri, pana la ora 16. Ne gasesc voluntarii din alte tari si nu suntem gasiti de consilierii locali? Dar, lasand la o parte aceste aspecte, nu pot decat sa le transmit multa sanatate tuturor persoanelor cu dizabilitati, dar si apartinatorilor lor avand in vedere ca ei ii ingrijesc”, a spus Andrada Craciun. Distractia a continuat si cu siguranta toti cei prezenti au reusit sa uite pentru cateva ore de probleme.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns