Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rugby – Studentii baimareni au castigat si Cupa Romaniei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Steaua Bucuresti – CSM Stiinta Baia Mare 6-13 (6-3)

[slideshow id=5265]

Duminica dupa-amiaza, pe Arena nationala “Arcul de Triumf” din Capitala s-a disputat finala Cupei Romaniei la rugby, editia 2010, unde s-au intalnit cele mai bune echipe din tara, CSM Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti. In acest an, CSM Stiinta a castigat toate competitiile oficiale de rugby in XV la care a participat. Jucatorii baimareni au castigat Cupa Europei Centrale si de Est si Supercupa European Club Trophy, in care au intalnit castigatoarea RRC (Regional Rugby Championship), echipa croata Nada Splid, Titlul National si Cupa Romaniei. Aceasta a fost ultimul trofeu pe care jucatorii antrenati de Eugen Apjok si Vasile Lucaci si l-au adjudecat in acest an.

Campionii en-titre, studentii baimareni, au avut o prima repriza mai modesta, in care au intrat la vestiare cu un pasiv de trei puncte, cu toate ca pe final au avut posibilitatea sa inscrie o incercare, insa, din pacate, cu un minut inainte de pauza, Hristache a comis o agresiune si a fost eliminat cand inaintarea baimareana era la doar 3 metri de terenul de tinta “militar”. In repriza secunda, baimarenii au fost mult mai pragmatici, astfel ca au reusit un nou succes in fata celor antrenati de Marin Mot, cel mai “mic” antrenor pe care l-a dat Baia Mare. Nici in acest meci jucatorii bucuresteni nu au reusit sa inscrie vreo incercare si credem ca antrenorul bucurestean nu va mai pune infrangerea pe seama arbitrajului. Vrem sa ii transmitem ca antrenorii baimareni au invatat atata rugby,incat pot sa il invete si pe el. Mai vrem sa ii amintim lui Mot ca daca nu juca in Baia Mare si daca nu facea o facultate aici niciodata nu ii dadea Steaua vreo stea pe umar si ar fi putut fi doar un plutonier de companie. Motule, stai linistit, ca valoarea iese la suprafata ca uleiul. In acest moment, Baia Mare, orasul unde te-ai afirmat ca jucator si de unde ai plecat in catanie este cea mai buna echipa din Romania. In ceea ce priveste valoarea antrenorilor baimareni, stai linistit ca sunt peste tine, deoarece in ultimii doi ani te-au “ciocanit” mai ales cu titlul national.

CSM Stiinta< Dico, Radoi, Gorun – Hristache, Danila – Stoica, Macovei, Ene – Podea, Dimofte – Catuna, Dinis, Gal, Ionut Botezatu – Niacsu. Antrenori< Eugen Apjok si Vasile Lucaci. Rezerve< Balan, Birlea, Cirtiu, Bejan, Budusan, Ailenei, Rosca.

Steaua< Nere, Zebega, Ianusi – Tatu, Necula – Viorel Lucaci, Melinte, Baraulea – Diaconescu, Dumbrava – Nainer, Dascalu, Cazan, Ionita – Vlaicu. Antrenori< Marin Mot, Costica Florea. Rezerve< Zamfir, Marinca, Iliescu.

Au arbitrat< Vlad Iordachescu (Bucuresti) – Ionut Bodea (Galati) si Cristian Raduta (Brasov). Arbitrul patru Bogdan Milita (Bucuresti). Arbitru video< Horatiu Bargaunas (Bucuresti).

Evolutia scorului

‘9 – penalitate transformata de Dumbrava de la 28m,  3-0

’28 – penalitate transformata de Vlaicu de la peste 40m, lateral stanga, 6-0

’31 – penalitate transformata de Dimofte, 6-3

’46 – Ene a inscris eseu clar, Dimofte a transformat, 6-10

’67 – penalitate de la 25 transformata de Budusan, 6-13

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns