Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputaţii au adoptat legea pensiilor în varianta solicitată de Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Camera Deputaţilor a admis, marţi, cererea şefului statului de reexaminare a legii pensiilor, stabilind vârsta de pensionare la 63 ani pentru femei şi 65 ani pentru bărbaţi.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a anunţat, în urma apelului nominal, că cererea de reexaminare a întrunit 172 voturi favorabile.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut luni cererea de reexaminare a Legii pensiilor, adoptând articolul privind modificarea vârstei de pensionare potrivit solicitării preşedintelui Traian Băsescu. Acesta prevede că vârsta de pensionare a femeilor să fie de 63 ani, iar a bărbaţilor de 65 ani.

Deputaţii au discutat cu o zi în urmă aproximativ o oră şi jumătate reexaminarea Legii pensiilor, pesedistul Ioan Cindrea anunţând că grupul său nu susţine varianta solicitată de preşedinte. De altfel, PSD a încercat să susţină un amendament respins iniţial în comisie, prin care vârsta de pensionare în cazul femeilor să fie de 60 de ani, iar la bărbaţi 64, însă plenul a respins propunerea.

La un moment dat, ministrul Muncii Ioan Botiş a părăsit lucrările plenului pentru a participa la şedinţa de Guvern, deputatul PSD Aura Vasile anunţând că nu va mai susţine amendamente până ce ministrul nu se întoarce. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a spus că astfel se consideră că amendamentul nu este susţinut şi se respinge, afirmaţie ce a stârnit protestele pesedistei: “După Băsescu, sunteţi dictatorul numărul doi. Dar cine vă credeţi dvs. ca să vă comportaţi aşa cu noi? Dar ce credeţi, că v-a lăsat familia dumneavoastră…”, a spus Vasile, fiindu-i apoi tăiat microfonul de Anastase, care a rugat-o pe pesedistă nu mai jignească de la tribună, relateaza Newsin.

În final, deputaţii au adoptat articolul privind vârsta de pensionare în forma cerută de Traian Băsescu în solicitarea de reexaminare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns