Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Produse de sezon puse la vanzare fara informatiile corespunzatoare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Jucarii neetichetate corespunzator si meniuri fara informatiile complete, sunt principalele motive pentru care mai multe firme au luat amenzi

Comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) au luat la control magazinele de jucarii si restaurantele din judet. In urma controalelor ce au avut loc in cursul saptamanii trecute, acestia au gasit mai multi operatori economici care au pus la vanzare jucarii fara o etichetare corespunzatoare.

“Au fost verificati 22 de operatori economici unde s-au controlat 1350 de bucati de jucarii. Cinci dintre acestia au primit amenzi in valoare de 10.000 de lei pentru abateri precum lipsa denimirii producatorului ori a numarului de telefon al consumatorului”, a precizat Olivia Ardelean, seful CJPC. Ea a mai spus ca astfel de contorale au loc in fiecare an, in luna decembrie, insa, spre deosebire de alti ani, in acest an nu au fost descoperite abateri precum jucarii de plus cu desprinderi de puf care poate fi inhalat de copii, ori jucarii cu snururi sau cabluri care prezinta riscul de strangulare la cei mici.

Marfa cu abateri de la etichetare

Tot in cursul saptamanii trecute, comisarii CJPC au controlat 15 operatori economici care au ca obiect de activitate vanzare de produse alimentare, gatite sau nu. Noua dintre acestia au primit sanctiuni in valoare de 11.000 de lei, motivul principal fiind neetichetarea corespunzatoare. “Sapte kilograme de pulpe vrac erau puse la vanzare fara denumirea producatorului sau a importatorului, iar la un restaurant am gasit meniul pe care nu era trecut gramajul. Primul a primit o amenda de 1.000 de lei, iar al doilea de 2.000 de lei”, a mai precizat Olivia Ardelean. De asemenea, ea a mai aratat ca la un magazin au gasit produse zaharoase, la un alt restaurant carne si smantana, iar la un altul salata, toate fara informatiile corespunzatoare pe eticheta. De asemenea, un magazin din judet si trei restaurante au primit amenzi pentru ca nu aveau afisat pretul produselor, conform legii.

Rahat in loc de nuca

O reclamatie care le-a dat batai de cap comisarilor CJPC a fost a unei baimarence care a reclamat ca a cumparat un cozonac pe care scria ca e umplut cu nuca, insa imediat ce l-a deschis a descoperit ca era cu rahat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Foc din neglijenta

Asculta acest articol Alertati, locatarii unui imobil din localitatea Borsa au cerut interventia pompierilor militari, speriati de focul care iesea