Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Guvernul susţine continuarea angajării pe Legea educaţiei şi dezbaterea moţiunii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Emil Boc a declarat marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că Executivul susţine dezbaterea moţiunii de cenzură pe Legea educaţiei şi, implicit, continuarea procedurii angajării răspunderii pe acest text, invocând textul constituţional şi deciziile CCR.

“Guvernul susţine introducerea pe ordinea de zi a prezentării moţiunii de cenzură şi implicit a continuării calendarului asumării pe Legea educaţiei. V-aş invita, fără patimă, să citim decizia CCR, dar să o citim, nu doar să vorbim despre ea, din 24 noiembrie, care ne dă răspuns la toate întrebările care s-au ridicat aici”, a spus Boc, după îndelungi dezbateri procedurale pe tema introducerii pe ordinea de zi a continuării angajării răspunderii.

Premierul a invocat în acest sens decizia CCR potrivit căreia hotărârea iniţială, din 3 noiembrie, dată în urma sesizării făcută de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu blochează continuarea angajării răspunderii, dar notează existenţa unui conflict de natură juridică între Guvern şi Parlament. “Deci în decizia Curţii avem primul răspuns: nu poate fi oprită procedura angajării răspunderii”, a subliniat Boc, citat de Newsin.

Acesta susţine că, potrivit deciziei CCR, dacă forul ar fi fost sesizat de preşedintele Senatului până cel târziu pe 18 octombrie, adică înainte de stabilirea calendarului angajării, ar fi putut opri procedura Executivului, însă în actuala situaţie angajarea trebuie să continue. Mai mult, spune Boc, Birourile Permanente reunite au decis pe 28 octombrie continuarea procedurii de angajare, plenul reunit a aprobat ordinea de zi privitoare la angajare, iar premierul a citit textul în şedinţă comună, procedura fiind urmată de depunerea unei moţiuni de cenzură, ceea ce rezolvă orice conflict de natură juridică între cele două instituţii ale statului.

“Distinşi colegi, cred că punctul de vedere al Guvernului prin care susţine continuarea procedurii este fundamentat pe textul constituţional şi pe decizia CCR, care nu lasă nicio urmă de îndoială sau interpretare pe continuarea procedurii”, a conchis Boc, în protestele opoziţiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns