Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Unitatile de alimentatie publica, in atentia DSP Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu vor scapa de controale nici cele de productie a preparatelor de carne, lapte si panificatie

Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures va intensifica verificarile igienico-sanitare in unitatile de productie carne, preparate de carne, lapte, patiserie-cofetarie si panificatie. Nu vor scapa de controale nici unitatile de alimentatie publica, care vor organiza mese festive de Revelion. Totodata, specialistii epidemiologici recomanda populatiei sa fie atenti la alimentele pe care le vor consuma in aceasta perioada. “Este perioada in care se sacrifica porcii. Maramuresenii trebuie sa fie foarte atenti si sa consume carne de porc numai examinata trichineloscopic. Sa se evite cumpararea acesteia din alte locuri decat magazinele de specialitate, avand in vedere ca trichineloza este o boala determinata de un parazit care ajunge in organism in urma consumului de carne infestata”, sustine dr. Rares Pop, director executiv al DSP Maramures. Totodata, se recomanda consum moderat de alimente si alcool in special in perioada Sarbatorilor de iarna, pentru a prevenirea afectiunilor digestive sau modificarea metabolismului in cazul celor cu diabet, hipertensiune arteriala sau obezitate. Organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc, carnati, caltabos sau toba, mai ales seara. Foarte importante pentru o alimentatie sanatoasa sunt: painea integrala, legumele, fructele si lactatele, consumul de lichide, dar si sportul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns