Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La sfarsitul anului se inmultesc infractiunile la frontiera

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Politistii de frontiera au descoperit un autoturism furat din strainatate, 300 de petarde fara documente si 130 kg de cupru furat

La sfarsitul saptamanii trecute politistii de frontiera maramureseni au descoperit un autoturism furat din strainatate, 300 de petarde fara documente legale si 130 kilograme de cupru furat. In urma actiunilor intreprinse, politistii din cadrul IJPF Maramures au intocmit trei dosare penale in care sunt cercetate patru persoane.

Sambata, 18 decembrie, in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei s-a prezentat pe sensul de intrare in tara un autoturism marca Seat, la volanul caruia se afla sigheteanul Ioan C., 25 de ani. ~n urma verificarilor efectuate in baza de date s-a constatat ca masina in cauza este reclamata ca fiind furata din Spania. Ioan a declarat politistilor ca a cumparat autoturismul de la Petru B., din localitatea Berbesti, si nu cunostea faptul ca acesta este furat. ~n cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt. Necazul e ca sigheteanul a ramas si fara autoturismul in valoare de 21.000 lei, acesta fiind indisponibilizat la sediul IJPF pana la finalizarea cercetarilor. ~n cursul aceleiasi zile, politistii de frontiera au descoperit asupra lui Daniel T. din Sighetu Marmatiei, cantitatea de 300 petarde pe care acesta a incercat sa le introduca ilegal in tara. :i el s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului materialelor explozive. Petardele au fost confiscate.

Prinsi cu metalul in saci de rafie

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Viseu de Sus au oprit, sambata, pentru un control de rutina, un autoturism marca Renault Clio condus de Dumitru S., 43 de ani, avand ca pasager pe Nicoara D., 41 de ani, ambii din Borsa. In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperiti in portbagaj patru saci de rafie ce contineau conductori de electricitate din cupru in greutate de 130 kilograme. Pentru cantitatea respectiva de cupru cei doi nu au putut prezenta documente de provenienta. ~n urma extinderii cercetarilor a rezultat faptul ca barele din cupru au fost sustrase din localitatea Borsa si apartineau unei societati comerciale. Cei doi au declarat ca intentionau sa comercializeze conductorii pe raza localitatii Bistrita. Dumitru si Nicoara s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Intreaga cantitate de cupru a fost ridicata in vederea confiscarii, ulterior fiind predata firmei pagubite care are sediul in Viseu de Sus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns