Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Directorul Vasile Pop recomanda recenzorilor multa diplomatie si “cap limpede” in vizitele de sarbatori

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Ulmeni, Tautii Magheraus si Borsa ritmul de recenzare este foarte scazut

[slideshow id=5414]

Luni, la Prefectura Maramures, a avut loc sedinta Comisiei judetene pentru recensamantul general agricol. Vasile Pop, coordonatorul actiunii, a subliniat ca pana acum au fost completate aproape 45.000 de formulare de recensamant. “Nu avem situatii in care recenzorii nu au demarat activitatea, ca vreun sector nu a fost “atacat”. Insa avem sectoare unde ritmul de recenzare este foarte scazut. Rezultatele cele mai slabe sunt la Ulmeni, Tautii Magheraus si Borsa”, a mentionat seful Directiei Judetene de Statistica Maramures.

El a atras atentia ca in perioada sarbatorilor recenzorii trebuie sa fie cumpatati in privinta consumului de alcool si atenti la modul in care isi organizeaza vizitele in teren. “Decat sa viziteze gospodariile in momente nepotrivite sau cand au o conduita inadecvata mai bine sa nu se duca. Exista riscul sa nu respecte regulile metodologice de completare a formularelor sau ar putea intra in conflict cu cei ce sarbatoresc. Recomand ca in perioada sarbatorilor vizitele sa se faca cu multa diplomatie si cu capul limpede”, a subliniat Pop.

Sectoarele cu rezultate slabe vor fi verificate in luna ianuarie

Vasile Pop a mai subliniat ca in muncipiul Baia Mare sunt cinci sectoare cu rezultate foarte slabe, iar in Tauti Magheraus sapte zone. De exemplu, un recenzor din Tauti care are o mapa cu 170 de formulare a completat pana acum doar 30. La Borsa este si mai rau, acolo sunt 19 sectoare unde activitatea de recenzare este de sub 20%. In Viseu de Sus sunt 15 sectoare cu procente de recenzare cuprinse intre 12 si 14%. “La Ulmeni este o problema. Acolo trebuie actionat, iar Comisia locala trebuie sa impulsioneze recenzorii sa mearga pe teren. Timp este dar nu putem lasa nesupravegheata zona. Banuiesc ca nu stapanesc metodologia, modul de completare a formularelor. Acolo sunt sectoare in care recenzorii au completat 15 formulare din 166 cate au de finalizat pana pe 31 ianuarie 2011, cand se incheie recensamantul”, a adaugat Pop. Coordonatorul recensamantului general agricol a mai precizat ca dupa ce saptamana trecuta s-au verificat in teren zonele ramase in urma, acolo lucrurile s-au imbunatatit. ~n schimb au aparut   probleme in alte localitati. De aceea dupa Anul Nou vor fi reluate deplasarile in teren.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns