Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De anul viitor, mai multe scoli din judet vor fi comasate din lipsa microbuzelor scolare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectoratul Scolar Judetean a facut bilantul anului 2010 in invatamantul maramuresean

[slideshow id=5406]

Inspectoratul Scolar Judetean a facut bilantul pentru anul 2010 in invatamantul maramuresean. Potrivit Marianei Pop, inspector general scolar, acest an a fost unul dintre cei mai grei, deoarece salariile cadrelor didactice, dar si investitiile au scazut. Mai mult, institutiile de invatamant urmeaza a fi comasate anul scolar urmator, din lipsa microbuzelor scolare.

Mariana Pop: “2010 a fost un an deosebit de greu si plin de provocari. Prima a fost alocarea la timp si integral a salariilor, diminuate de Guvern, in conditiile implementarii finantarii cost per elev”. :i in acest an scolar au fost implementate programele guvernamentale pentru elevi, respectiv “Cornul si laptele”, “Fructe in scoli”, “Bani de liceu”. De asemenea, la nivelul judetului Maramures s-au alocat pentru aceste programe 8,5 milioane lei. In cadrul conferintei de presa au fost amintite si rezultatele elevilor la testarile nationale, in judet, media obtinuta fiind peste cea nationala.

S-au solicitat 50 de microbuze, dar vor veni doar patru

In privinta planului ministrului Daniel Funeriu de a comasa cat mai multe unitati de invatamant si a construi centre comunale, in judet a fost comasata o singura scoala. “Am comasat o singura unitate scolara, si anume Scoala Coruia, care a devenit structura a scolii din Sacalaseni, pentru ca de la Ministerul Educatiei ni s-a spus ca aceste comasari sa fie facute in functie de microbuzele pe care le avem in dotare”, a mai mentionat Pop. Pentru a facilita transportul elevilor, ISJ Maramures a solicitat 50 de microbuze scolare, dar cum banii sunt putini, in judet vor ajunge doar patru. “Pana la sfarsitul acestui an financiar, vor veni in judet patru microbuze scolare. Acestea vor fi dirijate catre Scoala Miresu Mare, unde nu exista niciun microbuz, la Scoala Farcasa, pentru Sarbi si Buzesti, la Scoala Sacalaseni si un microbuz la Scoala Damacuseni. Anul viitor se vor analiza din nou posibilitatile de comasare a unor scoli, insa sarcinile trimise de Ministerul Educatiei sunt clare< acestea se vor face in functie de numarul de microbuze care vor fi alocate. Printre unitatile de invatamant vizate de ISJ Maramures se numara cele din Grosii |iblesului si Baiut, care ar putea primi microbuze sau elevii ar putea fi mutati la Targu Lapus”, a conchis Mariana Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

La multi ani, Marius!

Asculta acest articol [slideshow id=2613] Marius Danila, jucatorul de linia a II-a a echipei de rugby CSM Stiinta Baia Mare