Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marea Sarbatoare a Sfantului de Craciun

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De la mic la mare toti maramuresenii sunt pregatiti sa “umble cu colindatul” pe la casele de gospodari. Obiceiul acesta e al negurii vremurilor si e purtator de energii magico-pozitive.

Vine Mos Craciun, prin case brazii se impodobesc, pe sobele din bucatarii fierb sarmalele in oale de lut. Bogatie si bucurie. Se naste simbolic Mantuitorul si ca-n vechea poveste e primit de prunc in ieslea grajdului de Craciun. Povestea poate continua pana la Mos Craciunul comercial din ultima suta de ani.

Cred ca important e faptul ca simbolul bucuriei Sfantului Craciun a ramas nealterat peste vremuri.

Si in seara aceasta romanii vor intra in biserici si se vor bucura. Oricare au fost vremurile de restriste, Marea Sarbatoare Crestina a functionat ca sprijin in existenta fiecaruia dintre noi.

Ce poti face in aceste minunate zile de iarna. Poti respecta traditiile si poti sa te intorci pozitiv din lumina Nasterii Domnului. Asta vor face toti romanii. De la mic la mare< ulitele satelor si bulevardele marilor orase vor rasuna de colinzile ce tin in loc bunatatea si o imprastie inspre intreaga TAR{! Sa ne bucuram de frumusetea acestor clipe unice si irepetabile.

Sarbatori frumoase si fericite!

Marian Ilea

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns