Inspectorii veterinari, constituiti in echipe mixte, verifica in aceasta perioada unitatile de procesare carne, lapte si restaurantele si pensiunile in care se organizeaza mese festive de Revelion. Dupa cum ne-a informat Vasile Pop, directorul adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures, pana in prezent au fost verificate 14 unitati mari de procesare, 20 de restaurante si 10 pensiuni. Actiunile de control continua, inspectorii verificand modul cum se depoziteaza produsele si preparatele din carne, lapte, transportul acestora, conditiile tehnice de aprovizionare, de expunere si cele de functionare a unitatilor respective. O importanta aparte se da igienei sanitar-veterinare. In teritoriu fac control medicii de la circumscriptiile veterinare. Unde vor fi constatate mici abateri acestea trebuie remediate, iar daca se constata altele grave se poate dispune suspendarea activitatii.
Inspectorii veterinari spun ca de regula administratorii sunt pregatiti si respecta astfel de cerinte, pentru ca au experienta anilor trecuti, trecand prin astfel de controale. Nereguli frecvente se ivesc la receptia si valorificarea produselor respective. O situatie exacta a controalelor efectuate in aceasta perioada va fi centralizata in jurul datei de 4 ianuarie 2011.
Fii primul care comentează