Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Viceprimarul Calin Bota si-a preluat atributiile

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Baia Mare are acum trei viceprimari si niciun primar ales de cetateni

[singlepic id=17361 w=320 h=240 float=]

Cu doua zile inainte de sfarsitul acestui an, liberalul Calin Bota a preluat atributiile de viceprimar al municipiului Baia Mare. El a fost ales in aceasta functie de consilierii municipali in urma unei intelegeri intre liderii PNL si PSD. Liderii PNL au impus numirea lui Calin Bota avand in vedere ca liberalii au cele mai multe mandate de consilierii dar nu aveau nicio reprezentare in conducerea executiva.

Calin Bota va coordona departamentul de strategii si dezvoltare locala, dar va avea si calitatea de ordonator de credite. Intelegerea dintre liberali si social democrati a fost facuta de fapt in vederea izolarii totale a viceprimarului Mircea Dolha pana ce acesta va fi schimbat din functie. Va reamintim ca Dolha a ramas fara sprijin politic dupa ce a fost exclus din partid, contestatia lui urmand sa fie analizata de forurile centrale la sfarsitul lunii ianuarie 2011. Calitatea de ordonator de credite atribuita lui Calin Bota are ca principal scop retragerea dreptului viceprimarului Dolha de a semna ordine de plata. Atributiile lui Bota i-au fost delegate de primarul interimar Istvan Ludescher. Bota isi va desfasura activitatea in biroul lui Ludescher, care se va muta in cel care i-a apartinut fostului primar Cristian Anghel. Sa ne amintim ca atunci cand atributiile lui Anghel i-au revenit lui Mircea Dolha, acesta a declarat ca nu se va muta in acel birou din respect pentru fostul primar. Acelasi lucru l-a sustinut si Istvan Ludescher, dar sigur o fi uitat, ca de atunci au trecut cateva luni. Printre alte departamente pe care le va coordona Bota se afla invatamantul si sanatatea publica.

Bota va oficia si casatoriile

Viceprimarul Calin Bota spune ca stie ce are de facut. “Voi fi ordonator principal de credite atunci cand primarul interimar va lipsi din institutie. Voi coordona activitatea serviciului public de administrare a patrimoniului local si utilitati, voi asigura legatura cu societatile locale aflate in subordinea noastra. De asemenea, voi asigura atributiile de ofiter de stare civila atunci cand situatia o va impune. Voi coordona programul de inventariere a patrimoniului municipiului Baia Mare. Sunt convins ca impreuna cu ceilalti colegi din institutie vom reusi sa asiguram functionarea primariei la parametri maximi”, a declarat proaspatul viceprimar la intrarea in pita. Din pacate pentru Bota, functia lui nu este chiar atat de sigura. Prefectul Sandu Pocol a declarat la momentul alegerii lui Bota in functie ca hotararea Consiliului Local este cu “cantec”, avand in vedere ca situatia nou creata, cu trei viceprimari, este una anormala. Prefectul are la dispozitie sase luni pentru a ataca respectiva hotarare in constencios administrativ. Deocamdata asteapta sa treaca sarbatorile, apoi va lua o decizie. Pana la finalizarea acestui termen, situatia se poate schimba total. ~n mod normal, cel mai probabil la sfarsitul lunii februarie, vor fi organizate alegeri partiale pentru postul de primar. Insistenta liberalilor pentru a avea postul de viceprimar are legatura cu alegerile. Aproape sigur candidatul lor va fi Calin Bota. Deocamdata se afla in “rodaj”, la relanti, urmand ca pe masura ce se va apropia data alegerilor sa intre in regim de turatie maxima.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns