Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Crescut fara parinti, Alin Istvan este bursier la Facultatea de Drept din Oradea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tanarul este sprijinit de Fundatia Blue Herron pentru a-si finaliza studiile

Unii au invatat sa le spuna “mama” si tata” celor care i-au crescut in casele de tip familial. Altii au stiut ce inseamna sa ai parinti doar de sarbatori sau in vacantele scolare. Ne referim la copiii institutionalizati. Anii trec si treptat si ei ajung adolescenti plini de sperante, care isi fac vise si spera ca intr-o zi sa devina oameni la casele lor, respectati si cu un trai decent.

Cu bune cu rele, fac parte din societate iar uneori ne uitam la ei cu mila, cu resentimente ca am fi putut sa ii ajutam dar nu am facut niciun efort in privinta asta, sau cu admiratie. Pentru ca au reusit sa treaca peste toate obstacolele si au reusit. Asa este si Alin Istvan, care de mic a fost abandonat in spital si a trecut rand pe rand pe la mai multe case de copii. In prezent insa este student la Facultatea de Drept din Oradea, are 20 de ani si este beneficiarul unei burse de studii din partea Fundatiei Blue Herron.

Cine poate beneficia de sprijul acestei fundatii?

Pot beneficia de ajutorul fundatiei studentii care sunt in grija directiilor pentru protectia copiilor, a unor organizatii nonguvernamentale sau chiar a rudelor. Tinerii pot beneficia de pana la 660 de dolari anual, pentru plata taxelor scolare si bani de buzunar. “Dorim din acest an sa marim atat numarul nostru de bursieri, cat si numarul celor care le pot solicita, prin acceptarea si a celor care, desi au o familie, au o situatie materiala dificila”, a spus :tefania Magidson, presedinta fundatiei, nascuta in Brasov, in prezent stabilita in Statele Unite ale Americii. Alin Istvan sustine ca cei care beneficiaza de acest sprijin financiar pe perioada studiilor au si obligatii. “Trebuie sa frecventam cursurile, sa promovam toate examenele si sa raportam lunar Fundatiei sau Directiei Copilului activitatile pe care le desfasuram. Este un sprijin binevenit pentru mine”, spune Alin.

De remarcat e si faptul ca inaintea sarbatorilor de iarna, Fundatia Blue Herron a daruit 500 de euro pentru copiii din casele de tip familial din judetul nostru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns