Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teodor Baconschi ar putea fi înlocuit cu Cristian Diaconescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Deputatul UDMR Lakatos Peter a criticat reacţia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, la solicitarea Franţei şi Germaniei privind amânarea aderării României la spaţiul Schengen, afirmând că acesta ar putea fi înlocuit cu Cristian Diaconescu.

Lakatos Peter a catalogat drept “inadecvată” reacţia ministrului de externe al României la solicitarea Franţei şi  Germaniei referitoare la amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Parlamentarul UDMR este de părere că oficialii români ar fi trebuit să adopte o poziţie similară Bulgariei.

“Bulgaria a reacţionat corect şi mult mai diplomatic, anunţând că va încerca să remedieze toate deficienţele. Şi eu cred că este mult mai adecvat un răspuns de acest fel, decât să-i iriţi pe cei care ar trebui să voteze primirea ta în Schengen” a afirmat deputatul UDMR Lakatos Peter, citat de Newsin.

De altfel, el s-a arătat sceptic în privinţa şanselor de aderare a României la spaţiul Schengen. “Ratarea aderării României la Schengen este, în opinia mea, primul eşec care se prefigurează în acest an” a mai spus deputatul UDMR.

Pe de altă parte, întrebat dacă în opinia sa minsitrul Teodor Baconschi ar trebui să demisioneze ca urmare a acestui eşec, Lakatos Peter a avansat ipoteza înlocuirii acestuia cu preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu. “Să ştiţi că deja mulţi stau la uşă, iar unul dintre aceia este domnul Cristian Diaconescu”, a mai spus deputatul.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a declarat într-un interviu că există posibilitatea ca România să denunţe unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, în condiţiile în care acesta devine pretext de presiune în alte domenii, cum ar fi Schengen.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns