Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Drumuri cu gropi si poduri de gheata in Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Probe de foc in plina iarna pentru conducatorii auto care circula pe drumurile din Maramures. Pe langa faptul ca pe mai multe tronsoane se inregistreaza polei si poduri de gheata, din cauza actiunilor de deszapezire desfasurate in acesta iarna gropile in asfalt au rasarit ca ciupercile dupa ploaie. Mai mult, indicatoarele de avetizare lipsesc, astfel ca, traficul se desfasoara cu dificultate. Reprezentantii Comitetului judetean de iarna sustin ca, in Maramures, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, fiind inregistrate probleme din cauza ghetii pe carosabil in zona de deal si de munte. Apa care s-a scurs pe carosabilul a inghetat si a format poduri de gheata pe DJ 183, Baia Mare-Izvoare si pe DJ 186 B in zona Calinesti-Budesti. Angajatii societatii care intretin viabilitatea drumurilor judetene au actionat cu doua utilaje si au imprastiat 13 tone de material antiderapant pentru a combate si inlatura podurile de gheata.

Pentru urmatorul interval se prognozeaza o usoara incalzire a vremii, cu temperaturi minime intre minus 4 si minus 10 grade, iar maximele pot ajunge pana la minus un grad. De asemenea, meteorologii au anuntat ca, pe arii restanse, se va forma ceata.

In ceea ce priveste debitele cursurilor de apa din bazinele hidrografice, acestea au fost in scadere pe majoritatea raurilor din judet, datorita temperaturilor scazute.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns