Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sase medici din judet au prescris retete unor pacienti decedati

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CAS Maramures a recuperat intreaga suma

[singlepic id=12643 w=320 h=240 float=]

Sase medici din judet au prescris, intre anii 2009-2010, medicamente la pacienti care erau decedati. Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Maramures confirma acest lucru, sustinand ca s-a facut un control intern. Avand in vedere acest aspect, reprezentantii halatelor albe au fost somati sa achite prejudiciu.

Sistemul Informatic Unic Integrat nu valideaza  prescriptiile medicale acordate persoanelor neasigurate dar nici pentru cele decedate. Asa se face ca in baza unui control intern dispus de catre CAS Maramures, s-a descoperit ca sase medici specialisti din judetul nostru au scris retete in regim compensat si gratuit unor pacienti care erau deja decedati. “Confirmam faptul ca am avizat o actiune de control intern care a vizat suprapunerea bazei de date a asiguratilor care au beneficiat de prescriptii medicale pentru anul 2009-2010. S-a constatat ca sase medici de la nivelul judetului au prescris medicamente dupa data inregistrarii decesului. Valoarea prejudiciiului se ridica la 79.700 lei, dintre care 61.756 lei in anul 2009, iar 17.944 lei in cursul anului trecut”, a punctat Claudia Ganea, purtatorul de cuvant al institutiei. Dupa cum sustine dr. Alexandru Deac, presedinte-director al CAS Maramures, medicii au primit notificari prin care au fost somati sa achite valoarea medicamentelor prescrise acestor “pacienti”, suma fiind recuperata in totalitate pana in 15 decembrie 2010.

Eroare umana

Medicii de specialitate sustin ca este vorba de o eroare si nu au dorit in mod intentionat sa aduca prejudicii la Fondul Unic National de Asigurari de Sanatate. Explicatia lor este ca retetele au fost date farmaciilor inainte cu o zi de data decesului bolnavului si ridicate de catre apartinatori chiar in ziua in care persoana in cauza a decedat. Cu toate acestea, dr. Alexandru Deac sustine ca CAS Maramures a instiintat CNAS pentru a li se comunica masurile care urmeaza sa le ia in aceste cazuri, avand in vedere ca totusi sumele au fost recuperate in totalitate si nu exclud faptul ca este vorba de o eroare umana. La fel cum s-a intamplat de atatea ori la nivel national, cand cei morti au fost chemati la urne in preajma alegerilor, sau cei vii s-au trezit ca de fapt au trecut de mult la cele vesnice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns