Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii se pot transfera de la o forma de invatamant la alta daca au media anuala minim 7

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mutarea se poate face in vacanta intersemestriala sau in cea de vara

Elevii din invatamantul liceal, din scoala de arte si meserii, din anul de completare si din invatamantul postliceal se pot transfera in timpul anului scolar de la o forma de invatamant la alta. De exemplu elevii de la invatamantul seral, cu frecventa redusa sau la distanta se pot transfera la forma de invatamant de zi, cu sustinerea si promovarea examenelor de diferenta.

Singura conditie este ca ei sa aiba media anuala cel putin 7, la fiecare obiect de studiu, in limita efectivelor de 30 de elevi la clasa si potrivit criteriilor prevazute in regulamentul intern. Elevii de la cursurile de zi se pot tranfera la unitati de invatamant seral, cu frecventa redusa sau la distanta, in limita efectivelor de 30 de elevi la clasa.

Nepromovarea unuia dintre examenele de diferenta anuleaza dreptul la transfer

Elevii din invatamantul preuniversitar particular autorizat se pot transfera la unitati de invatamant de stat, la sfarsitul anului scolar, in conditiile prevazute de regulament. Elevii din invatamantul preuniversitar de stat se pot transfera in invatamantul preuniversitar, cu acordul unitatii primitoare. Nepromovarea unuia dintre examenele de diferenta anuleaza dreptul la transfer. :coala de la care este elevul a solicitat transferul este obligat sa il reprimeasca. Transferurile in care se schimba forma de invatamant se efectueaza in urmatoarele perioade< de la invatamantul de zi la alta forma de invatamant sau de la invatamantul seral la cel cu frecventa redusa sau la distanta, in perioada intersemestriala sau a vacantei de vara, de la invatamantul cu frecventa redusa sau la distanta la cel seral sau de la alte forme de invatamant la cel de zi, numai in perioada vacantei de vara, elevii din clasa a XII-a, invatamant de zi, se pot transfera in clasa a XIII-a, invatamant seral, dupa absolvirea semestrului I al clasei a XII-a si dupa sustinerea, daca este cazul, a examenelor de diferenta. In aceasta situatie, pe diploma de absolvire si in registrul matricol, se mentioneaza anul scolar, semestrul I/zi, clasa a XII-a si semestrul II seral, clasa a XIII-a. Mediile anuale pe discipline se calculeaza din mediile celor doua semestre.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns