Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vanatorii maramureseni sunt nevoiti sa plateasca aproape dublu cotizatia anuala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Taxele au fost majorate de la 900 la 1.500 lei

Biruri mai mari pentru membrii vanatori ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures. Cotizatiile s-au majorat substantial, insa se vor acorda bonusuri celor care se vor grabi sa le achite mai repede. Cei care vor plati pana la 31 martie, vor achita 1.200 de lei. In cazul in care nu vor reusi acest lucru, fiecare membru vanator va scoate din buzunar 1.500 de lei, in loc de 900 cat plateau pana acum.

“Din nefericire, am fost nevoiti sa stabilim aceste taxe care in 2010 erau de 700 de lei pentru cei care plateau pana la 31 martie. Acum este aproape dublu pentru ca arenda pe care noi o platim dupa noile tarife ale ministerului s-au marit de patru ori. Vom avea de platit aproape 800.000 de euro. Daca la licitatie vor fi mai multi participanti ne asteptam chiar la sume mult mai mari”, spune Radu George, directorul AJVPS Maramures.

174 de vanatori pensionari nu mai beneficiaza de reduceri la plata cotizatiilor

Mai mult, conducerea institutiei trebuie faca dovada ca are aceasta suma, depunand o scrisoare de garantie pentru a reusi sa participe la licitatie. “Suntem obligati sa depunem intr-o banca 1.200.000 de lei, suma de care noi nu ne putem atinge. De asemenea, trebuie sa avem fondurile necesare pentru a achita plata tarifelor la Fondul de Mediu si a arendei pe acest an. Incercam sa colectam de undeva acesti bani. Avem deja suma necesara pentru scrisoarea bancara pentru a putea participa la licitatie”, spune Radu George. Daca anii trecuti s-au acordat unele facilitati pentru pensionari, in acest an acestea nu se mai acorda. “Avem 174 de vanatori care pana acum beneficiau de reduceri, dar acum vor trebui sa achite aceleasi sume ca si ceilalti membri. Cu parere de rau spun ca ne asteptam ca unii membri sa renunte, pentru ca nu vor putea achita aceste cotizatii. Vom astepta sa vedem care va fi situatia, dupa care vom reface grupele de vanatori pe fiecare fond de vanatoare. Dar asta se va intampla doar in luna septembriea acestui an”, a mai precizat interlocutorul nostru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns