Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liderii gruparilor din PNTCD sunt invitati in Baia Mare pentru impacare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Continuarea contestarilor in justitie ar duce la mentinerea starii de blocaj politic

[slideshow id=5631]

Liderii PNTCD Maramures isi propun ca pana vineri, 4 februarie, data la care este progamata inceperea la Sighetu Marmatiei a manifestarilor de comemorare a marelui om politic Iuliu Maniu, sa incerce rezolvarea amiabila a diferendului existent intre cele doua  grupari din partid. In acest sens, in perioada urmatoare vor fi invitati in Baia Mare reprezentantii celor doua grupari, Radu Sarbu si Aurelian Pavelescu), in vederea gasirii unei solutii comune de unificare a partidului.

Liderii PNTCD Maramures “aripa Sarbu” considera ca la negocierile menite sa duca la stingerea conflictului intern trebuie sa se tina cont de faptul ca in cadrul ambelor grupari exista lideri cu o imagine publica buna, capabili sa readuca partidul in atentia electoratului, exista oameni care pot asigura finantarea partidului, in limita prevederilor legale si, nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de liderii care detin parghiile rezolvarii amiabile a proceselor aflate pe rolul instantelor de judecata. Formarea unei noi grupari, in urma neintelegerilor din “aripa Pavelescu” legate de convocarea unui Congres, pentru 29 ianuarie, este de neconceput. Continuarea la nesfarsit a contestarilor in justitie ar duce la mentinerea starii de blocaj politic.

Ion Beuca, secretar al PNTCD Maramures< “Este clar ca nicio formatiune politica nu doreste cu adevarat revenirea PNTCD in prim-planul vietii politice din Romania. Ar fi pacat ca interese marunte, legate in special de persoane, sa dea apa la moara adversarilor politici care doresc disparitia pentru totdeauna a PNTCD”.

Doru Nasui indeamna la unitate

Doru Nasui, unul dintre liderii incontestabili ai taranistilor de pretutindeni, a trimis o scisoare deschisa celor doua grupari din PNTCD, in speranta ca pana la urma se va gasi o cale de impacare.

Va prezentam cateva pasaje din epistola lui Nasui< “Suntem mai aproape decat oricand de solutionarea amiabila a blocajului in care se gaseste partidul de aproape doi ani. Fiecare taranist trebuie sa accepte ca ceea ce ne-a adus pe toti in PNTCD – valorile, principiile si traditiile partidului – sunt mult mai importante decat optiunile legate de persoane. Fiecare taranist trebuie sa fie constient ca ceea ce ne uneste este mai puternic decat ceea ce ne dezbina. Dar, mai ales, fiecare taranist trebuie sa isi doreasca cu toata taria reconcilierea si unitatea partidului. Evident ca s-au facut greseli. Evident ca s-a semanat ura si dezbinarea in partid. Dar a venit momentul ca noi, toti taranistii, sa fim din nou uniti. In actualul context economic si politic din Romania, PNTCD merita si trebuie sa revina pe prima scena a politicii romanesti. Toata lumea vede ce se intampla acum pe scena politica a tarii< incompetenta, minciuna, coruptie, cu grave consecinte asupra natiei – saracie, mizerie sociala, insecuritate publica, emigrare. Astazi nu se mai poate da vina pe taranisti. In ultimii 10 ani, PNTCD a fost marginalizat, izolat, discreditat, iar situatia tarii s-a inrautatit. Mai ales in conditiile actuale este extrem de important sa dam un semnal de iubire si forta natiei romane, ca partid politic unit si moral, cu un program politic bazat pe doctrina verificata a crestin-democratiei, singurul capabil sa scoata tara din criza. In final, fac apel la fiecare taranist sa inchida capitolul dezbinarii, sa isi adauge numele la aceasta reconciliere istorica si sa contribuie cat poate la unitatea si bunul mers al partidului”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns