Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biblioteca Judeteana a rasunat de cantecele patriotice ale Grupului vocal “Folclorica”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De asemenea, au avut loc prelegeri legate de Unirea Principatelor

[slideshow id=5651]

24 ianuarie este ziua in care se sarbatoreste an de an, incepand din 1859, un mare eveniment pentru istoria si identitatea poporului roman< Unirea Principatelor Romane, eveniment strans legat de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza si de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 in Moldova si la 24 ianuarie 1859 in Tara Romaneasca. Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea infaptuirii Statului National Unitar Roman.

In acest context, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare a avut loc marcarea acestui eveniment istoric, printr-o serie de activitati desfasurate in parteneriat cu Scoala cu clasele I-VIII “Avram Iancu”, Societatea Culturala “Avram Iancu”, filiala Baia Mare, Asociatia Veteranilor de Razboi si Asociatia Culturala “Cultul Eroilor”.

Pe langa activitatile elevilor de la Scoala “Avram Iancu”, cei prezenti la eveniment au avut parte si de un moment muzical, fiind interpretate cantece patriotice de catre grupul vocal-instrumental “Folclorica”, al Societatii Culturale “Avram Iancu”, precum si cateva prelegeri pe tema unirii, sustinute de profesoara Cristina Santa,  Oana Lesiu, muzeograf, si magistratul Ioan Batea, reprezentant al Societatii Culturale “Avram Iancu”. Suita de activitati s-a incheiat cu Hora Unirii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns