Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Curs international de perfectionare pentru antrenori

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asociatia Judeteana de Handbal Maramures, in colaborare cu Federatia Romana de Handbal, va organiza, in 27 ianuarie, in Baia Mare, un curs international de perfectionare pentru antrenori, intitulat “Aspecte metodice privind instruirea portarilor in jocul de handbal”.

La acest eveniment, organizat in premiera in Romania, si-au anuntat participarea cateva celebritati din handbalul mondial< Bartalos Bela (Ungaria), Luminita Hutupan-Dinu, Bogdan Macovei, Sorin Toacsen, Radu Voina si Narcisa Lecusanu. Tehnicienii care vor sustine lectii teoretice si practice sunt Bartalos Bela, antrenor cu pregatirea portarilor la selectionatele nationale ale Ungariei (a fost cel mai titrat portar al Ungariei cu 325 de selectii in nationala si trei meciuri jucate in echipa lumii), Luminita Dinu-Hutupan – antrenor secund al nationalei feminine a Romaniei si antrenor cu portarii la Centrul National Olimpic de Excelenta pentru handbalul feminin de la Rm. Valcea (desemnata recent de IHF cel mai bun portar din toate timpurile), Sorin Toacsen – antrenor federal al loturilor nationale de juniori, Ildiko Kerekes-Barbu – profesor doctorand in Educatie fizica si sport, Ion Gherhard – antrenor emerit HCM Stiinta Baia Mare, Lucian Ghiulai – antrenor la CSS 2 si HCM Stiinta Baia Mare. Pentru participanti se vor acorda certificate care vor fi recunoscute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ioan Baban, presedintele Comisiei tehnico-metodice din cadrul Asociatiei Judetene de Handbal Maramures, unul dintre initiatorii acestei actiuni, a tinut sa precizeze ca scopul acestei cursului este de a ridica nivelul calitativ a handbalului din regiune si, de ce nu, din tara. La randul sau, presedintele Asociatiei Judetene de Handbal Maramures a mentionat ca la acest curs pot participa antrenori, sportivi, profesori de sport cu specializarea handbal, toti cei care doresc sa stie mai multe despre acest sport.

Reprezentantii AJH si-au propus ca, din acest an, in fiecare luna sa aiba pe agenda cate un eveniment< cursul pentru antrenori in ianuarie, cel pentru arbitri in februarie, etapele judetene pentru juniori IV si V in martie si aprilie, turneu international de pregatire pentru seniori in mai.

Programul cursului

– ora 9.30< inscrierea participantilor (DJST Maramures)

– orele 10-12< sustinerea teoretica a tematicii

– ora 12.30< conferinta de presa

– orele 15.30-18.30< sustinerea practica a tematicii (Sala Polivalenta)

– ora 18.30< concluzii si inmanarea atestatelor de participare la curs

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Planul de ecologizare a PSD

Asculta acest articol Victor Ponta declanseaza revolutia in parcul auto din Kiseleff. Vrea sa cumpere pentru partid o masina second