Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un baimarean, pus sa achite comision de 3 lei pe o factura cu suma zero!

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Anomalia consta in faptul ca se emit astfel de facturi

[slideshow id=5670]

Birocratia din Romania pare sa nu aiba limite. Si asta se poate vedea in absolut orice domeniu, in orice institutie a statului, fara exceptie. Nu e o problema prea mare atunci cand, din aceasta cauza, oamenii sunt pusi pe drumuri de doua, trei sau mai multe ori. “Daca, trebe, trebe!”, pare sa fie lozinca romanului atunci cand are de rezolvat o problema administrativa. Mai grav este doar atunci cand, pe langa timp, omul mai are de platit in plus si bani, doar pentru ca “asa functioneaza sistemul”. Aceasta pare sa fie povestea unui baimarean ce are de platit o anumita suma, desi suma de pe factura pe care a primit-o este zero.

Un baimarean in varsta de 43 de ani spune ca si-a activat o optiune prin care toate facturile la intretinere (telefonie, gaz, electricitate) i se debiteaza direct din cont. Asta a fost o idee foarte buna, cel putin asa a crezut pana cand nu a mai avut consum si una din facturi a venit pe valoarea de zero lei. “Factura a fost zero, iar comisionul a fost de trei lei. Deci am platit un comision pe degeaba, pentru ca, practic, nu s-a operat nicio tranzactie bancara, suma fiind zero lei”, spune barbatul.

Saracul sistem pagubos

In cele din urma, mai spune el, nu e vorba de suma, ci despre un sistem pagubos. “Daca tot nu este consum, de ce trebuie sa se mai emita factura si sa se urmeze tot acelasi circuit, ca si cand ar fi de incasat bani? Este absolut inutil si se fac niste costuri degeaba. Se plateste posta, hartia, operatiunea bancara, fara nicun rost, cand nu exista nicio suma tranzactionata”, explica el. Baimareanul considera ca in cazul in care nu exista consum, iar factura este zero, ar trebui sa existe o posibilitate ca toate celelalte operatiuni sa fie anulate, respectiv emiterea facturii cu tot ce genereaza aceasta.

In cazul de fata, plata facturii s-a facut prin banca si neajunsul a fost ca a trebuit sa plateasca un comision. Cei mai multi, insa, platesc factura la ghiseu, iar potrivit reprezentantilor Electrica, in cazul in care nu exista consum, consumatorul nu trebuie sa prezinte la ghiseu. “Daca factura este zero, atunci nu e nevoie sa vina la noi pentru ca ca nu figureaza cu datorii. Daca, insa, exista un sold, atunci este absolut necesar sa se prezinte”, a explicat reprezentantul local al societatii de furnizare a electricitatii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUSTRANSPORT COMUNAL

Program special de sărbători

Mijloacele de transport în comun, din Municipiul Baia Mare și localitățile apropiate, vor avea program special de sărbători. Călătorii au posibilitatea să circule la rude sau cunoștințe, pentru a umbla cu colindul.