Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maidanezii din Sighetu Marmatiei au fost recenzati

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Clubul Prietenii Animalelor doreste sa colaboreze cu primaria pentru rezolvarea problemei cainilor

[slideshow id=5707]

La finele saptamanii trecute, membrii Clubului Prietenii Animalelor de pe langa Asociatia Ecologie -Turism “Nordica” – cei care administreaza voluntar adapostul animalelor fara stapan din Sighetu-Marmatiei, au efectuat recensamantul cainilor comunitari din municipiu, al doilea de la constituirea clubului.

In acest scop, orasul a fost impartit in 21 zone “scanate” simultan pentru a nu lua in calcul vreun patruped de doua ori. Conform recensamantului, a reiesit ca la nivelul Sighetului exista 255 de animale fara stapan, respectiv 150 de masculi si 105 femele. Adaugand procentele de dispersie a cainilor si luand in calcul frigul care face ca o parte dintre animale sa stea ascunsa, numarul real se poate estima la 350.

Se aciueaza in zonele neingrijite si mizere

Recensamantul a oferit si o serie de concluzii de care atat populatia orasului, cat si administratia publica locala merita sa tina seama. Bunaoara, pe strazile ordonate, asfaltate, cu gospodarii bine puse la punct si ingrijite nu au fost semnalati caini fara stapan. Dimpotriva, acestia erau prezenti in numar mare in zonele si cartierele neingrijite, cu resturi alimentare si gunoaie menajere aruncate la nimereala. O alta concluzie e ca orasul este plin de catei, unele femele avand pana la sase-sapte pui< “Daca nu se rezolva grabnic situatia si nu se face nimic pentru sterilizare, in cel mult un an numarul cainilor comunitari risca sa se dubleze. Sterilizarea este metoda cea mai sigura de reducere a numarului de animale. Sunt multi care si-ar dori sa eutanasieze cainii fara stapan, dar asta nu e rezolvare. Eutanasierea este impotriva legilor in vigoare si, de asemenea, s-a dovedit ca nu este o metoda fiabila. Unde a fost aplicata a dat doar rezultate de scurta durata< in doar cateva luni, numarul cainilor fara stapan revenind la cel initial. Ori sterilizarea ar duce la scaderea fatarilor, numarul cainilor scazand in mod natural. Unde mai pui ca animalul sterilizat nu mai este violent”, afirma membrii clubului Prietenii Animalelor. In acest sens, ei au pregatit un proiect pe care intentioneaza sa-l prezinte administratiei locale, proiect care prevede sterilizarea si dotarea cu cip-uri a cainilor fara stapan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns