Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dr. Calin Pop a prezentat noua echipa manageriala a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In ciuda faptului ca banii sunt din ce in ce mai putini, prioritatea medicilor sunt bolnavii

[slideshow id=5728]

Dr. Calin Pop, managerul Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare si-a prezentat noua echipa cu care porneste la drum pana in 2013. Aceasta a fost prezentata, joi, in cadrul unei conferinte de presa, cu precizarea ca numirea pe posturi s-a facut din 1 februarie, in urma unui concurs. Totodata, s-au trecut in revista si cele mai importante evenimente din 2009 si pana in prezent, de cand dr. Pop a preluat conducerea unitatii spitalicesti, si planurile pentru anii urmatori.

Dr. Radu Dragos, medic primar sef Sectie Ortopedie-Traumatologie, este noul director medical, director ingrijiri medicae – Lucia Bozga, iar director financiar-contabil –  Marcela Checiches. Dr. Calin Pop, a mentionat ca a preluat spitalul in octombrie 2009, cu o datorie catre personal de 11.000.000 lei, iar catre furnizori de 13.500.00 lei. “Atmosfera in spital era foarte tensionata pentru ca angajatii nu isi luasera doua prime de stabilitate, salariul al 13-lea pe anii 2008-2009 si tichetele de masa pe 2009. Cu toate ca am reusit sa achitam datoriile catre personal la finele anului 2010, avem datorii catre furnizori de 9.000.000 de lei, din care cu termen depasit 2.500.000 lei. Din pacate, acest lucru se datoreaza nerespectarii contractului semnat cu Casa de Asigurari de Sanatate Maramures. Din iulie ni s-au dat banii doar pentru cheltuieli de personal, avand o restanta catre noi de 4.000.000 lei. Avand in vedere ca ni s-a adus la cunostinta ca vom primi fonduri diminuate cu 22%, am refuzat sa semnam contractul cu CAS pe primul trimestru al acestui an. Vom merge la Bucuresti la Comisia de mediere si vom vedea ce solutii se vor gasi. Nu putem lasa bolnavii in strada”, a punctat managerul spitalului. Plecand de la aceste aspecte nu putem sa nu ne gandim si la faptul ca odata cu transformarea Spitalului din Somcuta si a celui din Baia Sprie in Camine pentru batrani, numarul pacientilor care vor ajunge la Spitalul Judetean Baia Mare va fi in continua crestere.

Se are in vedere derularea unui proiect in valoare de 4.000.000 de lei

Un sprijin real a venit din partea Consiliului Judetean care a alocat 80.000 de euro pentru a dota cu aparatura perfomanta unitatea. S-a achizitionat un angiograf, aparat anestezie, EKG, seringi automate. “A fost ca o gura de oxigen finantarea de la CJ. Ni s-au alocat 450.000 lei pentru intretinere-utilitati in 2009 si 1.250.000 lei in 2010. Nu stiu cum ne-am fi descurcat fara acest sprijin. Mai mult,  CJ  face lobby pe un proiect in valoare de 4.000.000 de lei, cu cofinantare la proiectele spitalului in ideea unor programe pe care Ministerul Sanatatii sustine ca le va desfasura in acest an. Am incercat sa includem spitalul in programul de oncologie, terapie intensiva si de refacere UPU prin Ministerul Sanatatii. S-a acceptat ideea de cofinantare, asa ca asteptam un raspuns”, a mai punctat dr. Pop. Cu sprijinul CJ au fost facute si alte lucrari importante.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns