Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii sigheteni au marcat Ziua Sigurantei pe Internet

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu acest prilej a avut loc premiera unui film artistic

[slideshow id=5759]

Ziua Sigurantei pe Internet (“Safer Internet Day”) este un eveniment de anvergura europeana ce se desfasoara sub egida retelei “INSAFE”, respectiv European Safer Internet Network, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. Are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line, mai ales de copii si adolescenti, precum si constientizarea si educatia asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe internet.

Ajunsa la editia a VII-a, Ziua Sigurantei pe Internet a fost marcata la 8 februarie de 65 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii a fost “Nu e doar un joc, este chiar viata ta” (“It’s more than a game, it’s your life”), tema pe care elevii Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu-Marmatiei, coordonati de profesorul Ioan Danut Vraja-Lokos, au brodat scenariul unui film artistic de scurt-metraj intitulat “Iubire virtuala”, interpretat de membrii Clubului de Actorie.

“Iubire virtuala” si “Fii istet pe internet”

Povestea filmului “Iubire virtuala” este pe cat de simpla, pe atat de edificatoare. Alina (interpretata cu aplomb si credibilitate de Cristina Rus) este absorbita de o “iubire virtuala” cu un necunoscut (Alin, interpretat de Ionut Ulici) cu care corespondeaza de ceva vreme, fapt care duce la tulburari de comportament, pierderea singurei prietene (Osian Adriana), note proaste la scoala etc. Nici parintii (interpretati de profesorii Ioana Negrea si Ioan Munteanu), mult prea ingaduitori, nu reusesc sa o struneasca, nici chiar atunci cand dirigintele (prof. Ioan Danut Vraja-Lokos) le atrage atentia. Pana la urma, Alina cade in capcana gastii lui Alin, ajungand sa fie violata. Celelalte roluri sunt interpretate de Ioana Coman, Madalina Muntean, Florina Pop, Cristina Teleptean, Cristian Pop, Radu Rosca si Ovidiu Stasiuc.

Premiera filmului “Iubire virtuala” a fost parte a unei activitati intitulate simbolic “Fii istet pe internet”, condusa de psihologul scolar Anamaria Borlean-Elek, care a cuprins un sondaj privind internetul, urmat de analiza raspunsurilor date atat de elevi, cat si de profesori si de doua prezentari power-point privind pericolele si regulile unei navigari sigure pe internet. La sfarsitul evenimentului, elevii au distribuit o brosura – un mic ghid pentru adolescenti – care cuprinde zece reguli pentru o navigare sigura si placuta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns