Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A fost lansat un nou album Fotoetnografica

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Imaginile au fost realizate anul trecut, in Tabara nationala din Borsa

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures (CJCPCT) a lansat recent cel de-al saselea album de fotografie din cadrul proiectului “Fotoetnografica”, un amplu proiect cultural, care a ajuns acum in al treilea an de desfasurare, sub directa coordonare a profesorului Felician Sateanu, consultant artistic al CJCPCT.

Fotografiile din acest album au fost realizate in Tabara Nationala de Fotografie “Fotoetnografica” care a avut loc in Borsa, anul trecut, de Sanziene. Albumul reuneste 60 de fotografii care reprezinta rezultatul muncii celor patru artisti fotografi care au participat la tabara< Felician Sateanu, Gheorghe Petrila, Radu Oltean si Ionel Onofras.

Selectia de fotografii a fost prezentata si pe simeze, in Salonul de Arta a Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”, in cadrul expozitiei “Fotoetnografica”, care a avut loc in luna septembrie 2010. Expozitia a fost vizitata si apreciata atat de iubitori de fotografie baimareni, cat si de specialistii care au participat la un simpozion international pe teme de etnografie si interculturalitate.

Marca de prestigiu in cercetarea etnografica

Proiectul “Fotoetnografica” a trecut deja de jumatatea desfasurarii lui, devenind pe zi ce trece o marca de prestigiu in cercetarea etnografica a zonelor care mai pastreaza traditia in judetul Maramures. De acesta data, zona supusa atentiei a fost Borsa-Viseu-Sacel, o zona deosebit de bogata in cultura traditionala. Perioada alesa a fost in jurul solstitiului de vara, cand se sarbatoresc Sanzienele, intr-un fel cu totul aparte si foarte spectaculos.

“Finalul proiectului va aduce iubitorilor de fotografie un album amplu despre Maramures, care sa ilustreze cat mai fidel autenticitatea si frumusetea judetului descoperit si vazut de toti participantii la aceste tabere de fotografie etnografica. As mai putea certifica faptul ca toti participantii de pana acum au mai revenit in judet, fiind numiti astfel ambasadori ai Maramuresului”, a declarat Felician Sateanu, coordonatorul proiectului Fotoetnografica.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns